Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

08 September 2009

Baju Raya Mira n Qaseh...

Isnin - 07/09/09
Cuti Sempena Nuzul Quran

" Ok , dah siap. Siapa nak ikut cepat kemas"...Pepagi lagi Cik Abang dah tolong mengemas rumah.

"Kemana pula pepagi ni..baru pukul 9.10" saya bertanya sendiri...

"Kita perlu sampai disana awal..sebab nanti nak balik awal. Kalau lambat takut ramai orang pula..susah nak pilih barang" Cik Abang memberi penerangan..

Ooooo..baru teringat...kami nak ke Nilai, Negeri Sembilan.....ingatkan Cik Abang tak nak pegi...

Maka bergegaslah saya menyiapkan semua yang patut untuk perjalanan kami ke sana.. Tujuan perjalanan kali ini adalah untuk membeli baju tambahan buat hari raya nanti khas untuk Mira dan Qaseh...anak-anak ibu yang di kasihi...


Dalam Perjalanan Ke Nilai..



Singgah mengisi minyak kereta ....best poss from my kids



Haaa..dah nampak jalan dah.....

Alhamdulillah.....




Antara hala tuju kami....




Saje singgah ..cuci mata di Nilai Square.....





Cuci lagi mata..





Qaseh n Mira dan tak tahu nak pilih yang mana..




Ke City Walk..Nilai 3



Ini sebelum sampai ke Nilai Centre....orang nak beli carpet..




Jualan Merdeka Karpet....hmm Merdeka???



Di Nilai 3....




Nilai 3 lagi.....mana 1 & 2 ???



Eh..dah nak balik dah.....
Dan apa yang dibeli??? Ini dia baju-baju yang dibeli...silakan peragawati ibu....


Kedua-dua Puteri Muslimah ku......


Qaseh dah penat bergambar...




Baju Pilihan Hati Kakak Amira...



Gaya Inggeris Kampung lah Pulak....
Kena cari long sleeve la untuk Kakak...



Bab bergambar....dah pakar nak posing...



Akhir sekali...baju tido baru......untuk dipakai malam raya...
Semoga anak-anak ibu bergembira dihari raya nanti dengan baju raya yang daddy belikan...jangan lupa adab sopan sebagai muslimah...
Baju Kurung??? Mak Lang tengah tekun menjahit di Kedah sana...Raya nanti baru boleh snap baju kurung raya...
Sekian..........

2 comments:

masni qisrine said...

alhamdulillah..
seronok bershopping yer
qaseh dh tembam bam bam..pipinye

ibusumaiyah said...

Alhamdulillah...heheh..seb baik bulan puasa..terkawallah sikit bajet n tahap kepenatan nya tu..

Qaseh dah bam-bam...saya pun tak tahu lah macammana..apa pun..alhamdulillah..syukur...hehhhe

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh