Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

28 November 2009

Sekejap jer...Aidiladha 2009

Kejap nak , kejap tak nak, kejap tak pasti, kejap tak tahu...last- last saya dapat gak balik kampung untuk raya haji tahun ni. Perjalanan kami bermula jam 3.10 pagi dari klang....so sampai diManjung tepat jam 6.05 minit. Kesian kat mak mentua..menanti kita orang dari malam tadi. Alhamdulillah selamat sampai.

Kami balik Gelong Gajah lepas solat sunat raya haji. Walaupun jadual tak diatur dari mula, aktiviti melawat dan berkunjung tetap meriah....bermula ke rumah Pak Jan (jiran belakang umah), rumah norlia dan akhir sekali rumah AJ.

Masa di umah mak (Gelong Gajah), Sempat juga melawat tanah yang bakal dibeli (hehehe). Tuan-tuan tanah pun dah bagi kebenaran untuk clear n ambil ape yang patut. Tanah tu dah macam hutan + kebun pulak. Ade pokok cempedak, nangka, rambutan semestinye la...durian, ciku , kelapa, belimbing dan macam-macam lagi..sampai tak kenal pokok saya dibuatnya. Pokok durian berbuah lebat,cempedak pun sama. Rugi tak ambil gambar..coz nak melarikan diri dari baby punya pasal...tak terfikir nak capai camera...dah nak masuk 'hutan' takut gak nak bawa baby sama.

Ni gambar-gambar masa kat umah di Gelong Gajah..tu durian dari my future dusun. Terima kasih tuan tanah yang telah memberi kebenaran. Semoga murah rezeki kalian.








Kami balik Manjung dalam 4.30 petang. Rehat jap. Bertolak ke Klang semula jam 10.30 malam. CiK Abang nak tengok episod akhir cerita NuR Kasih..Haaaa...seb baik happy ending..

Sekejap jer balik raya kali ni...mmm...saya yang beriya sangat nak balik kali ni..seb baik cik abang setuju gak akhirnya...tq.tq....kami balik sekejap sebab ari sabtu ade korban di Opis cik abang...ade orang kena sembelih lembu...ahhahah...

Ade bahagian..tu yang usaha balik gak....

Alhamdulillah ...selamat sampai...


Sekian dan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA...

No comments:

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh