Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

16 February 2010

Alhamdulillah..selesai jugak..

Disebabkan Baby n Kak Mira tak bangun lagi...Daddy pulak nak balas tido lepas solat subuh...so plan nak ke Bukit Cahaya cancel...

Dengan itu, Daddy bercadang nak siapkan kerja wiring kat umah yang bakal Juan duduk, petang..dalam jam 2..

SIAPP!!.....alhamdulillah...siap semuanya...tinggal cuci umah dan angkut barang...then boleh duduk dah terus...yang tu akan diuruskan oleh Juan..

Sedihnyer...sebab kawasan perumahan sini nyaman jer...jauh dari bunyi hiruk -pikuk kenderaan di jalanan...jiran pun dah beramah mesra dah...jiran yang selang 5-6 buah umah pun dah bersapa...Surau dan masjid pun dekat ..kalau jalan kaki boleh lah jugak...pecah peluh je la..tapi kalau naik kereta..tak sampai 3 minit..semalam..waktu maghrib...kedengaran jelas...bacaan ayat Al-Quran dari masjid dan surau berhampiran.

Kata kawan saya...kalau bulan ramadhan..lagi best....dengan pelitanya..dengan aktiviti masjidnya...adehh....RINDU PADA MASA LALU...(tetiba plak)

Rupanya..dah hampir 11 tahun saya berada diperantauan...berada di kota, meninggalkan kampung...tinggalkan suasana nyaman diwaktu petang, udara bersih, kesejukan pagi dan jiran yang mengenali sesama jiran. Kalau balik sekali -sekala pun tak sempat nak jenjalan keliling umah di kampung...dah balik semula di kota..

Peluang memiliki rumah di kawasan kampung di tengah kota..memang terasa sayang benar nak lepaskan kepada orang lain.....tapi, mereka lebih memerlukan...mungkin ade rezeki saya di lain masa...buat masa ni depa duduklah dulu yer..

Bagaimana umah yang Daddy beli? mmm...tak tahu lagi...cuma yang pasti..situ memang kawasan perumahan sepenuhnya..jiran-jiran pun berkonsepkan 1 MALAYSIA.....ehehh...1 MALAYSIA....tak tahulah macammana nanti....

:)

No comments:

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh