Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

22 February 2010

SEKERAT HARI DI BUKIT CAHAYA ,SHAH ALAM

Wah....semangat tul ari ni menyiapkan anak-anak..nak g Bukit Cahaya / Cerakah lah katakan...tercapai gak hasrat nak bawa anak-anak berbasikal. Bukanlah diaorang pun yang berbasikal..tapi ibu n daddy yang berkayuh...heheh..ape pun nak layan foto je laaa...TQ daddy...walaupun kaki daddy dah tak rasa apa-apa (katanya laa..) tapi daddy sporting tul kayuh basikal...HAPPY....

First sekali kami tuju ke Rumah 4 Musim..sebab Mira asyik minta BELI kan snow jer...sejak pandai sebut n tahu ape tu snow..sejak itu la asyik sebut nak tgk snow...last sekali dia minta beli snow terus...sabor je la.Masa sekarang ni kira winter laa...tapi kat sini macam dok dalam peti ais besar laaa....beku...Amira tak puas hati sebab tak de snow turun....harap sejuk jer lebih...tapi cam nak beku ibu dibuatnyer...daddy kata..camner nak g main salji cam ni...ermmm...ye la tu...

Camera saya jenis tak tahan sejuk...cam tuannyer juga...tak sampai setengah jam dok dalam umah 4 musin ,keluar je try amik gambar..dan ini lah hasilnya...kelabu habis...camera pun beku!
Mira naik ngan Daddy...ade sekali tu, time tuntun basikal naik bukit..Mira buat-buat tido...tak nak turun jalan kaki la tu...bertuah anak ibu ni...beriya laa Daddy menolak basikal ngan Mira di belakang yang tengah tidor kononnyer...sabor je la..

Qaseh naik ngan Ibu...Qaseh tak suka ibu tuntun basikal...asyik minta ibu kayuh basikal jer....naik bukit la cayang...krem kaki ibu mengayuh...tapi..bila dah start nak kayuh..Qaseh akan cakap.." haaa....camtu laa" atau " Pandai pun Ibu..." .....sabor je la ......

Ingatkan jalan pulang..tapi rupanya penghujung taman...Empangan Baru ...Daddy dah tak larat lah tu...sian Daddy...Tak pe la..sesat jalan patah lah balik ke pangkal...

Masa penat mengayuh...dah terasa sedapnyer kalau dapat makan laksa....tup-tup...keluar je ke kaunter masuk tu ade restoran makanan..ade laksa....adehhh...terharu betul bila doa termakhbul ..Alhamdulillah...dan..ini dia laksa pilihan saya...yang ade banyak asam keping laa...siap minta Neng di kedai tu tambah asam keping lagi.....SEDAP...Daddy kata..lain kali kalau nak makan laksa sedap boleh datang sini.....wah wah wah.....ibu ok jer...

Ahaiiilaaaaa......dah keluar nak balik baru beriya tengok peta..nak tengok kat mana kami sesat tadi...dah la sesat, berselisih pula ngan ular kecik atas jalan raya...menakutkan jer....rupanya..banyak lagi tempat yang kami skip...lain kali lah kata Daddy...musin lain pula....ini pun dah pancit dah ni..
.
Alhamdulillah...kereta Waja kelabu tu park sebaris ngan kereta lain di depan..tapi mungkin tak tarik handbreak betul-betul / kuat ..dan kawasan parkir kereta pun membukit...so ape lagi,,mengundur lah kot...then menghentam sikit depan kereta Waja Putih tu haaaaa.....SEBELAHHH kereta kami....aduss...syukurrr sangat...Alhamdulillah....kesian anak-anak dara kereta putih tu..lama menunggu tuan punya kereta kelabu ....pastuu..ape jadi? kami tak pasti...sebab dah balik dulu...

Alhamdulillah...:)


1 comment:

Mr Lonely said...

nice blog.. have a view of my blog when free.. http://www.lonelyreload.blogspot.com .. do leave me some comment / guide if can.. if interested can follow my blog...

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh