Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

21 March 2010

Ape Jadi??

Salam...

Semalam ..dah bagitau Daddy...tak nak jalan kemana-mana ari ini (ahad)...nak kemas rumah yang dah sikit lagi nak macam dilanggar garuda...tapi belum lagi sampai tahap tongkang pecah....

Kelmarin..keluar dari umah jam 8.30 pagi...ade appointment ngan Dato' Dr Zakaria di SMC untuk check up Baby Qaseh (sepatutnya bulan lepas appointment dia)...habis check up jam 10 pagi...bergegas pulak ke Setia Alam. Dah buat date ngan wakil Incube Kitchen untuk ambil pengurkuran di rumah kita orang. Rumah pun tak dapat kunci lagi, tapi dah nak buat ukur-ukur kabinet dan wordrobe. Kalau cerita bab umah ni...adeh..memang tak sabar nak masuk umah ..tapi bila pikir bab banyak benda yang nak kena buat sebelum masuk ..dan bajet yang perlu disediakan...adeh...rasa slow sikit nafas ni...SABAR yer...Haaaa..  lepas tu ..dah nak pukul 1.30 tgh hari...pergi carik makan kat Kapar...pilihan kami sekeluarga di SOTO SERDANG...soto dia memang best...tapi takde gambar untuk dikongsikan..tak bawa camera. Selepas itu...g carik masjid plak...usai solat zohor..bertolaklah kami ke Puncak Alam...umah Ida...melawat baby baru...baby girl..nama AFZA xxx yang belakang tak ingat...Tahniah ida untuk baby kedua...setengah jam jer di rumah Ida...jam 4.00 ptg bergerak ke Shah Alam semula untuk kepasar di Seksyen 19..Selesai dipasar dah nak dekat jam 6 ptg. Daddy ajak pegi I-CITY malam ni..so kena solat asar n maghrib di mana-mana dulu...memandangkan dah tak bawa camera, tak solat asar lagi, dan rasa I-CITY tu lain kali pun boleh pergi sebab laluan kami jer dan yang utama ...dah LETIH..tak larat..so nak balik umah jer...sampai di umah...banjir lah pulakkk...nak masuk umah sampai kena dukung semuanya...sebab nampak cacing hitam dok seronok sangat berenang dalam air.....geli tak tahan...yang best tu..Daddy pun geli gak dengan cacing -cacing tu..tapi nak buat camner..tak kan semua nak duduk dalam kereta jer..sudahnyer...Daddy langkah besar-besar...dan dukung semua penghuni kereta....saya pun kena dukung??? heehee..

Begitulah cerita ari sabtu kami....sibuk lah konon...

Hari ini?? Ahad?..dah plan nak duduk umah jer....nak buat :
1) basuh lantai dapur
2) tukar langsir yang dah 8 bulan pakai tu..dah berhabuk sakan dah...
3) mop lantai n kemaskan bilik atas
4) lipat kain
5) gosok baju untuk 5 hari ..daddy n ibu punya..
6) masak....

TAPI...nampaknyer...yang jadi hanya lah :

1) basuh lantai n kemaskan dapur
2) sapu lantai bilik bawah..
3) gosok baju untuk dipakai esok sahaja..esok gosok untuk lusa punya
4) masak...pagi n malam tuu...
5) update blog...keh kehekh (takde dalam list..tapi boleh buat!)

Sekian....nak sambung kerja...

No comments:

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh