Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

20 July 2010

Alhamdulillah...Akhirnya Terjawab...

Salam

Dari semalam, sejak Kak Ma bagitau keputusan  SRA Intergrasi dah keluar...mula la sana sini ibu tepon...tepon operator minta no sekolah la...bila tak de...Ibu tepon kak ina bajet minta no tepon....tepon sekolah dari pagi sampai petang...sebab nak tahu keputusan kelayakan Amira dapat masuk sekolah SRAI ke tak? tak dapat juga...ntah - ntah yang menjawab panggilan pun dah boring kot..asyik dengar suara yang sama jer...

hehehe..ye laa selagi tak dapat jawapan yang meyakinkan..memang tak puas hati di buatnyer...pagi tu call..sekolah cakap HEM/HAM (lebih kurang camtu le bunyinyer) baru g amik keputusan..walhal kak ma msg ibu seawal pagi dah dapat tau dah anak dia-nabil dapat ke tak. 

Then sekolah minta call petang sat g lak...pastu tepon dalam kul 2.30 ptg..org lain lak jawab, kata , tak de sape nak buka sampul keputusan tu...hik hik..cam kelakor jer jawapannyer...

Tak pe...dalam kul 3.30 ptg tepon lagi sekali..cikgu gegirl tanya ' nak tahu online ke atau nak tunggu surat...' Ibu pun tanya (memang lemah lembut giler)...' ape beza tahu online ngan tunggu surat?..kalau dah cek online tak dapat surat dah ker?..." sajer jer tanya...tau dah depa tgh stress kot. Banyak panggilan la tuu kot...sian depa...

Bukan apa, sebab sekolah lain dah boleh tahu N tampal result kat sekolah dah...sejak pagi lak tuu......bila sekolah ni tak de jawapan untuk itu, tu yang tak puas hati tu...walhal dah tau dah..sekolah ni baru lagi penubuhannyer....mesti masih belum mantap lagi ....hehehe pandai jer nak komplen yer...

At last baru teringat...nak minta tolong kawan ibu cek je la...kira guna kabel laaa....ahaks...pun begitu..esoknye lah juga jawapan yang dinantikan tu boleh diberi...call sekolah pun dah enggaged jer...sian depa...

Esoknyer...lepas sarapan terus tepon sekolah...Alhamdulillah...cikgu cakap ' Tahniah, anak puan layak masuk kesekolah kami...puan nak amik surat tawaran atau nak kami pos?'..ibu pun dgn semangatnyer..." tak pe..setengah jam lagi saya sampai di sekolah.."...wahhhhh...lega satu badan...cam menunggu ape jer rasa...fuhhh...Alhamdulillah..syukurlah pada Allah..letak je tepon, kawan ibu lak tepon bagitau Amira layak n markah Amira agak tinggi katanya....Alhamdulillah lagi..hanya Allah saja yang boleh menentukan semua ini..

Doa Ibu..

Sejak nak sekolahkan Amira, ibu selalu berdoa berikan sekolah yang terbaik buat amira agar dapat pengajaran dan ilmu agama yang baik untuk peringkat umurnya......yang lebih ok..biarla amira menjadi hafizah n professional suatu hari nanti... :) Amin....Semestinya doa ibu buat anak-anak ibu setinggi gunung mencapai langit...semuanya untuk kesejahteraan semua....:) nak nyatakan kat sini pun tak ingat dah..sebab dengan Allah jer automatik teringat ape nak di mohon....nak cerita balik..dah tak ingat dah...

Wallahualam...:)

2 comments:

Anonymous said...

tahniah amira!!!! belajar rajin2 tau...semoga mnjadi hafizah sprti ibu impikan....amin

ibusumaiyah said...

TQ untie...semoga doa untie hari ini dimakhbulkan Allah..:)Aminn...

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh