Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

22 January 2011

Berkenalan Ngan Mr 'D' di Melaka....

Suatu Petang....

Daddy : Nanti linda pakai baju yang sesuai naaa...kita nak g main ice kat i-city kalau ok..
Ibu : Mencari seluar jeans dan baju t-shirt lengan panjang ..beli kat cameron highland..baru ni berpeluang pakai...:)

Suatu Petang Hari Sabtu...

Daddy : Plan ari ni..kita g makan soto serdang, pastu g shah alam..solat kat sana, pastu g pasar....bersiap sekarang, kita akan keluar jap lagi.
Ibu : Siapkan anak-anak ..pastu siapkan diri sendiri ngan baju kurung yang daddy dah pilih - ada atas katil 

Hari Cuti Thaipusam ...

Daddy : Kita g Melaka ari ni.....g siap.....
Ibu : Boleh tak.... nak pakai baju lain?...jeans boleh?...nanti nak jalan - jalan
Daddy : Menggeleng tanda NO...heheheh
Ibu : Baju kurung mana nak pakai ?
Daddy : Memilih-milih dari almari

......Jenjalan di Melaka....pusing kat town...masuk muzium samudera, muzium TLDM, A-famosa opkoss la....macam lagi lah.....posing amik gambor jgn citer laaa........cameraman nya sampai 3 orang - Amira ngan camera h.set ibu, daddy ngan camera di h.set daddy , Baby ngan camera canon ibu....model?...ibu laaaa....jenuh posing........

Ibu : Camner nak posing lagi ni?...kalau pakai seluar leh ler posing ganaz sikit....hehehe
Daddy : Tak mo.....linda tak sesuai ngan seluar.....ngan baju kurung lebih cantik...cun...mengancam......baru comel
Ibu : Baju lain tak mengancam ker kalau linda pakai? mengumpan-nak tahu
Daddy :.....Tak......sepatah jerrrr jawabnyer?

Wohhhh...begitu rupanya....baru aku paham...nape daddy tak berapa sangat bila aku nak pakai selain dari baju kurung....rupanya Daddy lebih suka AKU pakai baju kurung.....huhuhu.....yang aku ni saje la nak sesuaikan ngan keadaan lah konon...ahhahha.....
Padan laa...bila berbaju kurung jer....banyak nooorrrrrr daddy snap gambar AKU...semua gaya di snap....sampai gaya suap nasi dalam mulut pun di ambiknyer.....gambor kasut pun di amik...aduhh...oooooooooo......padan la masa g I-CITY daddy tak beriya langsung amik gambor Aku....dia wat tak tahu jer...tak pegang camera pun...bebudak ni yang sibuk snap itu ini...huhuhu....

Ibu : kalau orang lain ngan baju kurung...abang berkenan tak? mengumpan daddy lagi...mana la tau kan???
Daddy :....menggelengkan kepala dan mencebik mulut....Tak...kat MAK MIKA jaaa.....
Ibu :   ...ye ker daddy ni...................ehheheheheeehhehehehehe..........banyak lagi yang kena berkenalan ngan Mr D ni.........:)


p/s      MAK MIKA tu.....aku la....daddy panggil manja amira ngan nama MIKA....


Cuba anda cuba try test tengok....berkenalan ngan asben masing-masing...banyak lagi yang kita tak tahu tentang buah hati kita ni....hehehehe.....bak yang pernah di tulis dalam blog ummuhusna.....JANGAN BERHENTI BERKENALAN....:)

2 comments:

Watie Rose said...

patutlah aku tak pernah tgk ko pakai baju lain selain baju kurung, tp ko mmg sweet pakai baju kurung tau....hehe

lind said...

ishh..biasa jer watie...semua nampak cute dalam baju kurung...ehehhe....:)

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh