Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

22 January 2011

Ikan Pari Masak Asam Pedas Melaka ...di Hari Thaipusam...huhu

Salam...

Pergi ke Melaka...kalau tak try Masak Asam Pedas...rugi laaa kan?..kat mana yang paling sedap ?...paling di gemari pengunjung?...haaaa aku pun tak tahu...Daddy kata ada satu gerai di bawah satu pokok di town tu sedap...waduh...berapa banyak pokok daaaa disitu....daari tempat kami berdiri ketika itu...pokok yang di maksudkan tu...jauh lah sikit nun di sana...makanya....kami pun menjamu selera di food court area kat town tulah jugak....adehhh...nak bagi tau nama tempatnya secara terperinci...lupa lak nak tgk-tgk sekaliling lantaran kelaparan dan anak-anak pun dah penat berjalan...:)...


Di foodcourt tu...kita pilih ikan dan suh dia masak...sekejap giler dia masak...tak sampai 10 minit dah siap masak...




Dalam satu set Masak Asam tu...ade.. nasi putih + sambal cencaluk + ulam sikit + telur asin...


Murah giler rasanya ...RM 14.50 jer kami perlu bayar untuk makan tengah hari bagi 2 dewasa 2 kanak-kanak...pelik...tak pernah semurah ini...tapi kenyang sampai balik KL....

:)

No comments:

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh