Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

31 January 2011

Supprisessss....! ye lah tuu

Petang jumaat (cerita dah lapuk...tapi saje nak citer gak..)..

Seperti dalm perjanjian...malam tu turn ibu jaga qaseh kat sepital...esok, kononnyer daddy nak g mesyuarat PIBG sekolah kakak amira...bertolaklah ibu dan amira dengan beg pakaian yang bergugus....laptop..tidak dilupakan...huhu

Perjalanan ke hospital terasa amatlah jauhnyer..nape lak ni...dalam hati dah set..sampai jer kat sepital...ibu nak minta daddy balik awal lah sikit...sebab ibu nak tido ngan qaseh cepat malam ni...rasa letih sangat dahh ni....ngantuk giler..ntah nape ntah...

Tetiba...phone berbunyi...daddy call???...amira jawab...bersembang sakan anak beranak ni...

'' ade kat dalam kereta laaa...."
" dah nak sampai dahh...sekejap lagi laaa.."
" kiter tak tahu nama tempat ni..."
"  haaaaa..dah nampak ospital dahhh..."
" kejap laaa ..ibu nak tekan ambil tiket..."
" daddy kat mana tu.."

Dalam dok menyusur melewati pintu utama hospital...tetiba nampak daddy ngan qaseh melambai-lambai tanda suruh STOP!!...lerrrrr nak kemana lak anak beranak ni....ibu pun amik la side parking...tak sempat bertanya..daddy dah lari anak masuk kedalam semula..ambil barang-barang???!!....dah boleh keluar ker??!!! qase plak dok sengih-sengih ngan kakak amira...seronok berjumpa semula lah konon....

" dah jom balik.."..daddy terus masuk di sebelah tempat duduk driver....
"..boleh balik dah ker nih...?" terkejut jugak lah ibu nih.....tengah hari tadi..qaseh tak sihat betul pun lagi.....
".........alaaaa nak wat supprises la.......SUPPRISESSSS....." daddy ala-ala menjerit....

ish-ish ish ish ..sabor je la......

Ape- pun....ALHAMDULILLAH....memang happy sangat qaseh dapat keluar awal dari yang di jangka...walaupun tahu qaseh masih belum sihat betul...masih cirit-birit...tapi tak de muntah n boleh makan tu..kira ok lah kot tu...kalau tak takkan la doc kasik keluar..kan cayang kan.....

Terima kasih pada yang sudi datang menjenguk qaseh...dan mendoakan kesihatan qaseh.....kasik hadiah..kasik wang...ish ish ish...mendoakan qaseh pun ibu dah berbesarhati sangat-sangat ini kan pula datang jenguk...tak yah bawa /bagi ape-ape....asal qaseh sihat..jadi la...:)

Alhamdulillah.....
sampai umah jer....cepat-cepat la ibu kemas barang...sebab ibu nak tido...ngantuk giler.....

No comments:

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh