Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

17 March 2011

" Fesyen Nak Buang Kutusss ".....

Assalamualaikum...

Daddy bercuti lagi semalam...ibu kerja...cam biasa daddy cakap " anak-anak tak yah hantaq tadika.."
Bagussnyer lahaaii...paginyer daddy hantor ibu g opis..singgah beli sarapan tuk anak-anak kejap dan daddy pun balik....jadi nanny yerr ari nii....hehehe




Tetiba...! Tengaharinyerrrr dapat msg dari daddy the nanny  " Depa buat fesyen rambut BARU. Nak buang Kutussss.."

Ahhh sudahhh....

Ni mesti ade kegiatan gunting-menggunting telah berlaku kat umah ni.....
Adehhh.....ape dah jadi ngan rambut bebudak ni.....

" hello....adik wat ape tu ?"
" ibuu...Adik potong rambut.."
"Sape potong rambut adik?"
"ibuu...kakak potong rambut adik.."

Kompom...ade lah tu gunting mana di rembatnyer tu....

******

Aduh....

Sampai jer waktu petang....daddy datang jemput di opis ...(tu yang best tu kalau daddy tak kerja tu...hantor amik ibu tuu)...yang pertama sekali..bila terpandang jer rambut bebudak ni.....tak jad nak marah....jadi tak leh tahan plak na gelaknyerr ...memang tergelak-gelak ibu tengok rambut qaseh!!

kisah nya.....amira melayan diri sensorang...pastu jumpa gunting...di fesyenkan rambutnyer...habis kontot rambut amira.....pastu panggil adik plak.. apalagiiiii... test POTONG RAMBUT adik lah plak....sekali habisssss rambut adik di potong zass nyer....daddy yang baru sedar kejadian itu datang menyelamatkan adik dengan menambah zasskan lagi rambut adik qasehh....

Langsung macam abu bakar elaaaa jadinyerrr.....bertuah betul...

" Kenapa kakak amira potong rambut nii..mana dapat gunting ni??"
"Alaaaa...rambut kiter panjang sangat...nak buang kutussss"

banyakk laaaaa alasan !!!mana mai idea nii??

"yang buat rambut adik sampai macam ni pasai apanyaa...kesianlaa kat adikk" qaseh dok senyum-senyum bila orang cakap pasal dia...
"Ye laaa...adik tu tak nak berdiri elok-elokk"

hmmmm...tau dah ..ni kalau tak daddy the nanny tak TEKUN wat kerja kat umah ni....tak de nyer jadi cenggini ni.....tapi nasik sudah menjadi bubur la bannng...

Kesianlaaaaaa qasehhh....dah la nak g makan kat luar .....nak wat camner....

Tengok la Rambut Fesyen nak Buang kutussss teori kakak amira ni.....kepala adik gaklaaa yang jadi mangsa...

 *
*
*
* 

pandangan sisi kiri...cun..macam comel jerrr ..konon..



Pandangan belakang....sebelah kanan yang di TARAH ZASSSSSS.....




Pandangan dari depan...seeee? ini dia FESYEN buang kutuss oleh pemotong rambut Setia Alam...kakak amiraaaaa....ish-ish-ish...tu pun boleh lagi si qaseh ni berlari sana-sini dalam restoran ni...dia ingat fesyen rambut terkini gamaknyer....!



Jadinyer....terpaksa laa ibu trim lain rambut adik qaseh ni.....



Camgini lah gayanyer....ni jadi pacak cam ni sebab qaseh baru lepas baring-baring minum susu....



Ni wajah terbaru kesayangan hamba....adehhh...lelehhhh....
ini QASEH kerr QASSIMM??


Pagi tadi hantar amira n baby kat tadika...teacher dah gelak-gelak dah...hahahahhaa.....amira lak pandai diaa....pakai tudung elokkk jerr......memacam laaaa...baru sehari tinggal kat daddy habis rambut kena zassss.....seb baik tak abih kain baju semua diguntingnyer.....pandai sangat carik benda-benda camtu....

SERAM tul bila Daddy Jadi Nanny niii......@-@

2 comments:

Anonymous said...

muke qaseh dah mcm muke syam la plak...hihi

sumaiyah_nda said...

masa lepas lahirkan qaseh... aku dah nampak ade 'satu' yang ikut sebijik cam syam...hahaha

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh