Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

19 April 2011

Aksi BERANI MATI di halaman umah ku.....

Assalamualaikum Semua...dan selamat petang....:)

ari tu...ade la pada suatu hari yang lalu..dalam 2-3 minggu jer...dalam dok sibuk ngan closing akaun kat opis ni...tak sedar plak dah lama tak melawat secara detail sekitar umah....

Then..biler ader kesempatan tu kan....aku pun keluarlah melawat kebun-kebun yang dah nak semak...susun-susun sikit bunga-bunga dalam pasu yang dah tumbuh memacam gaya tu kan...rajin gak laa buat make over sikit kat tempat letak kereta umah aku tu...;)...insyaAllah nanti wat post lain bab make over tu naaa...

Now ni nak cerita satu kes ni...sedang tengah dok meronda-ronda di taman...(echeeh...taman lah sangat..) tetiba nampak lah kelibat mereka ni...wahhhh....berjemaah lagi mereka-mereka ni....

wat tunjuk perasaan kat halaman umah aku lak tuuu..
Adehh....sakit gak jiwa ni...sebab...nak di halau...eeeeeeee.....tak berani lak aku...nak di bakao....lagi la terasa kejam lak tuan umah ni....mmmm
makanya....aku pun aper lagi....masuk umah...amik camera...dan...haaaa snap aksi-aksi GANAS mereka yang memasing dan berani giler nak BUNUH DIRI ni...

Tak caya..???

)
(
)
(
)
(
)
(




..dah bercambah dah bunga-bunga nyer...

..haaa..nampak tak ader yang tengah wat AKSI BERANI MATI?...

...tengok?....berani tak mereka ni?...sampai ke ujung pucuk diaorang panjat...aku yang naik gayat!!


...eeeeee....geliiiii....nak di halau...aku pun naik serammm.... tapi dalam hati...memang GERAMMM jerr...berbulu mata menengoknyerr....

....padan muka diaorang...aku dah snap gaya BERANI MATI diaorang.....masuk dalam blog aku!!


.....yang ni plak...siap menyorok!!!..ingat aku tak nampak gamaknyer....



.....sekali kena closed up daaaaaa......haaaa nampak tak  yang GEMUK n Ijau tu....adeh....geli geleman aku menaip caption ni....!!



...tak abih lagi...ni aksi REMPIT TERBALIK!!!...memang tak takut jatuh la depa ni.....



...last sekali....AKSI memaut dari ujung daun ke bunga!!!.... tinggi tuuu......

isshhh.....sebenarnyer....kalau bab ulat bulu ni.....aku nak surrender....memang aku punya nightmare depa ni......geli geleman !!!!

conversation aku ngan sorang kawan ku...
aku : Datang la umah...nak tengok ulat-ulat kat umah pun boleh...
kawanku : Ok...nanti kiter tengok ulat aper yang banyak...ulat gonggok ker ulat bulu...

ULAT APER YANG BANYAK??....;)

6 comments:

Atashi In Hiroshima said...

tak nakkkk....

sumaiyah_nda said...

geli kan....eeeeee....geli tgk diaorang bergerak-gerak.....eeeee

nurulfzz said...

jom same2 memeriahkan contest ni =)

Contest Kisah Chentaku

Watie Rose said...

gemuknya ulat tu ...

sumaiyah_nda said...

nurulfzz: boleh jer....

watie : hehe...gemuk dalam masa sehari jer tau...tapi esoknyer dah tak ade ulat tu...aku pun heran...carik kepompomnyer..tak de lah plak...mmm

Aina said...

cutenyer pic:)

Laman Cahayamata

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh