Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

06 May 2011

BLOG BERVIRUS???? Menakutkan!!!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

tengah layan harry potter & the half blood prince kat HBO....mmm....

terpikir lak....bab VIRUS ni.....kalau pc kena virus...kita dah biasa tau nak wat aper....REFORMAT jer la kan....

tapi...kalau blog kena Virus??...bagaiman blog yang dikatakan telah di jangkiti virus?...macam mana keadaan blog yang di VIRUS kan tu?....ape yang terjadi pada blog bervirus?...apa kesannyer pada blog tersebut?..apa kesannya juga pada viewer?...

wahhhhhhhhhhhh...menakutkan....!!!!!!!bayangkan jika terkena?...boleh NANGIS rasannya .....ye lah.....walaupun boleh buat lain....tapi tetap tak kan sama dengan yang lama.....atau mungkin berbeza semuanya....

tak nak-tak nak-tak nak.....

tak sanggup  kehilangan mu wahai blog ......

MAKAnya......macammana nak PROTECT blog kiter dari kena hack?....waduh.....kena google banyak lagi ni.....

ade yang tahu?...ade yang berpengalaman tentang ni...? ade yg tahu simptom-simpton blog itu dah terkena virus???...

jom la share kat sini........ibusumaiyah hargai sangat....;)

4 comments:

ummu said...

assalamualaikum Lind
blog wordpress saya pernah kena virus...
blog langsung takleh masuk hingga memaksa saya tukar hosting, tapi saya tak tau nak elak virus tu camne.cumanya saya ada pasang antivirus, antivirus akan beitahu jika sesuatu blog/web tu ada virus,jadi di deny kita dari masuk blog/web tu

Arif Azmi said...

Virus ni menyakitkan hati kan kadang2? T.T

Blog anda telah di-review.. http://akusukamembebel.blogspot.com/2011/05/segmen-review-ibu-sumaiyah.html

phee ungu said...

: ibu , org tatau pasal antivirus ke , ap ke . tp selagi content internet y lain okay , blog ta jadi masalah :') nice la blog ibusumaiyah :')

sumaiyah_nda said...

ummu , ariff dan phee ungu : ibusumaiyah masih gigih mencari maklumat pasal ulat-ulat komputer ni..

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh