Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

15 May 2011

SEBAHAGIAN MASA di rumah Menjadi Waktu Opis..

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Kerja bahagian akaun ni...memang biasa dengar ayat-ayat begini...." buat akaun bukan banyak kerja pun.." atau " buat akaun macam la banyak kerja" atau " alahhh...akaun tu boleh di buat ujung tahun" atau.." kerja akaun ni sibuk time-time closing jer"....dan banyak lagi lah versi ayat nyer...

mmm.....sesiapa juga boleh berkata apa sahaja....tapi empunya badan juga yang boleh berbicara...merasakannya sendiri...memendamnya sendiri...atau meluahkannya sendiri....tidak sesiapa pun akan paham apa yang di rasakan ...melainkan dia merasainya sendiri...bukan hanya sector kewangan/akaun malah mana-mana bahagian sekalipun...

mmm...tak tahu lah macammana nak di ceritakan ...kenapa aku perlu membawa balik kerja opis di rumah?

Sebenarnya...siapa yang kisah pun ..aku nak bawa balik ker tidak kerja opis tu?...tak bawa balik pun tak per...bawa balik pun tak per...apa-apa hal..memang sendiri kena tanggung.....

Kebelakangan ni...kerja makin bertambah....bukan kerana scope kerja yang TELAH bertambah ...tapi disebabkan QUANTITI input yang BERTAMBAH....:) scope kerja bertambah juga..tapi agak ringan kepala kerana berkerjasama dengan bos yang PADA hemah aku..berkaliber dalam menjalankan kerja serta hubungan sesama staf.......maaf...terlebih sudah..

..Alhamdulillah....itu tandanya aku ada kerja yang nak di buat...

kerja yang aku bawa balik kerumah...adalah bersesuaian dengan waktu masa yang boleh di 'CURI' untuk di tengok-tengokkan...

Kerja memang tak habis-habis...selagi kita terikat dengan namanya 'kerja' maka akan adalah kerja yang perlu di buat..kerja surirumah?..laaaaagi lah banyak kerja yang perlu di buat...tak caya??...cuba laaa..:)

Tidak boleh menolak kemungkinan juga, jika ada yang berfikiran..." itu mesti tak wat kerja kat opis...asyik berbloggg jer...BW memanjang...bla...bla..bla...."

Seperti yang telah di nyatakan di atas.." sesiapa juga boleh berkata apa sahaja....tapi empunya badan juga yang boleh berbicara...merasakannya sendiri...memendamnya sendiri...atau meluahkannya sendiri....tidak sesiapa pun akan paham apa yang di rasakan ...melainkan dia merasainya sendiri...bukan hanya sector kewangan/akaun malah mana-mana bahagian sekalipun..."

hehehe....sendiri buat..sendiri tahu...kita ada perhitungan dunia dan akhirat...jika bijak berfikir..kata-kata akan beralas...jika tidak...walau hebat mana pun diri kita....bila menegur tak serupa dipraktikkan....kebenaran terserlah jua...:)

short story CIPTAAN aku:

Bos : Waktu opis...jangan asyik nak berblog..ber fb....bla-bla.. buat kerja!!

tak sampai 5 minit lepas tu..(bukan waktu rehat pun)

Bos : Ani...cuba ani buka FB...boleh buka FB tak?..cuba tengok status si zakiah ni...ape dah jadi kat diri dia yerr..? kesian diaa...bla-bla-bla..

wahhh...apakah???


p/s....aku rasa dah macam lari dari tajuk jer....heheehe...maaf yer...nak sambung potong baju jap...

2 comments:

zuwaidah said...

hehehehehe bos pun tgk gak fb office hour....
psstttt!!! org yg keja akaun memang tahu mcm mana susahnya keje bhg tu. kak zu sendiri pun tak sanggup sbb tu kak zu tak suka keje bhg akaun..nasib jadi secretary saja, kalau bab akaun, bulat2 kak zu serah pada akaun. tak suka tak suka tak suka.

linda a.k.a ibusumaiyah said...

Hehehe.....

Akaun kat sini banyak part...kerja saya part kuli jer...so..sibuk pun gaya kuli jer laa...hehehe...akaun utama ade pakarnyer yang buat...:)

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh