Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

20 May 2011

Datanglah Ke BloG Ibusumaiyah Dengan Rasa 'Tanpa Was-Was...'

Assalamualaikum....dan salam jumaat....

Nak tahu blog anda selamat dari sebarang ulat MALWARE?....jom scan blog kiter di sini .. http://onlinelinkscan.com/.....

Nak tahu camner kite jumpa link ni...? :)..jumpa dalam blog reen.dot...masa tu tengah nerbess risau kot-kot blog ibusumaiyah ni terkena jangkitan ulat-ulat  malware nih...sampai ke doktor pakar lah gak kiter tak malu bertanya....ini link 'perbualan' kiter ngan pakar tersebut....(yang guna log 'linda' tu...ibu lah tu..)
http://www.muhammadtarmizi.com/komputer/malware-pada-blog-dan-penyelesaiannya#comment-19892



Berikut adalah keputusan scan blog ibusumaiyah.blogspot.com/..
Jika anda was-was dengan sesuatu blog yang anda ingin lawati....boleh juga scan di link yang di berikan ni...bukan untuk kegunaan empunya blog ajer....:)


Ini pula web doc pakar yang saya tanpa segannyer bertanya..akibat panik dengan Kebarangkalian Malware menyerang ibusumaiyah....


Berikut adalah perbualan saya dengan pakar...:) klik pada gambar tuk perbualan yang lebih jelas...


p/s....kena check juga browser kiter....kot-kot laa browser kiter yang terkena Malware...

7 comments:

LindaRahim said...

sy pun check mcm ni gak...yelah takut gak kan kita ni slalu BW sana sini..

Mehmed - said...

Aku pun risau,kejap lagi nak cek lah Ahaks! mekasih info cik kak..

ummu said...

assalamualaikum Lind
macam mana erk nak buat kalau blog kita kena malware ni?
sebab blog sekolah saya kena malware.terima kasih ya Lind

fRaMe+LenSeS said...

alhamdulillah.. syukurlah tadak thread.. hehe.. alhamdulillah... :D

linda a.k.a ibusumaiyah said...

lindarahim: mungkin ade lagi link lain..tapi saya baru jumpa linkscan yang ni..:)

mehmed : samer-samer...cer try test tgk...insyaAllah ok

ummu : mohon maaf..saya tak pandai sgt bab tu..tapi dalam link 'mohamadtarmizi' itu ade dia citer kat bahagian komen, salah satu caranya..mungkin kena buang beberapa perkara dalam blog kiter...ummu boleh baca lebih lanjut melalui link diatas..:)..harap ia dapat membantu..semoga blog sekolah ummu boleh 'diubati'

F+L : Alhamdulillah...lega rasakan?

Jahidih Saili said...

wah..tQ ibu sumayyah..
mmg dr dulu sy xragu2 masuk sini..
sy pun baru ja cek blog sy, alhamdulillah selamat..

linda a.k.a ibusumaiyah said...

syukran..:)

Boleh kunjung mengunjung dgn lebih selamat....kan...:)

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh