Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

09 May 2011

Ibu Sayang Qaseh 3 Juta!!!...(jer??)

Assalamualaikum dan selamat maju jaya... ..hehe

****

Ibu  :  Adik..adik sayang ibu tak?

Qaseh : Sayang...bulat-bulat jer mata dia memandang sambil mengangguk-angguk laju kepalanya...

Ibu : iyerr?...Banyak tak?

Qaseh : Banyak....bulat lagi mata dia sambil mengangguk-angguk kepala....

Ibu : Berapa  dik?..

Qaseh : 3.. sambil tunjuk jari kelima-limanya....

Ibu : Wahhhh...banyaknyer....3 juta ?...

Qaseh : A ah.....lagi bulat-bulat mata nya sambil angguk-angguk kepala......laju...


Aku selalu tanya qaseh  ( 4 tahun ) camtu....selalu...memang selalu sangat....time nak cebukkan dia....time mandikan dia...time pakaikan dia baju....:)..

macamana perasaan kita (aku n semua ibu-ibu) bila anak-anak menjawab camtu?....umum tahu....mesti la seronok...biarpun diaorg tak tahu pun berapa nilai 3 juta tu....:)


*******

Di school Qaseh...Tadika Sarjana Pintar Sek 7 Shah Alam,....hari ni aktiviti pelajar mungkin making foot print...hehe....teachers nyer rajin-rajin wat aktiviti kreatif tuk kekanak...

Makanya hasil kerja kanak-kanak ni di lekat elok-elok pada kertas keras....dan di pamerkan kat luar tadika...

Bila parents datang...parents kena kasik autograf kat lukisan kaki anak-anak memasing.....catit lah sepatah 2 kata....

Apa yang ibu tulis?....


" IBU LUV QASEH 3 JUTA!!"...

 

Gambor?...hehehe tak de...sebab cam segan plak nak snap gambor masa tu...cam dah nak touch-touch sikit dalam hati pun ade...so nak cepat-cepat masuk kereta jer....

3 JUTA jer??????  :)...:)....:)
 
Yer....3 juta.....:)....kerana bagi qaseh....3 juta adalah amount yang paling banyak di rasakan.....



ibu plak ?.....ish ish ish ish.....umum pun tahu....kasih dan sayang seorang ibu itu kepada anaknya....melampaui batasan akal fikiran manusia...:)...sehinggalah...tiba hari gegaran hari kiamat...hanya pada waktu itu sahaja ibu-ibu hanya memikirkan diri sendiri sahaja....

jadi...3 juta???? hanya lah pada angka sahaja....:)



Kakak Amira N Qaseh  ingat  ibu  setiap masa kan?....
bukan SETAHUN SEKALI kan?....(hasilkerja Qaseh di school)

kenkadang qaseh akan jawab SEBALIKNYA....


 "tak cayang ibu..!!!..." sambil geleng-geleng laju kepala...terutama time mandikan qaseh awal pagi tuk ke sekolah....

camtu...laaaaaaagi wat ibu  caaaaaaaaaaaaaaaaaaaayang kat qaseh.....ye lah....anak ibu kan....

eh jgn di lupa.....ibu pun saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayang kat kakak amira....tapi kakak amira nak ibu sayang dia 11 juta !!!....

hehehehe.......daddy?? ...~ngeee~







1 comment:

M Fizan said...

menarik lar entri nie ibu..
kirim salam kt qaseh yer..:)

feel free to follow me :
http://nazlifestory.blogspot.com

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh