Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

10 May 2011

Kesan Laporan ISO tadi....:)

Assalamualaikum....dan selamat petang....

Cuaca kat atas bukit uitm ni...tak panas sangat ari ni...redup sikit...Alhamdulillah....

fuhhhh.....(baru nak lap peluh??)... tadi masa break tgh hari tadi...join En BK lepak-lepak kat blog nyer...masa tu tengah bertungkus lumus siapkan laporan ISO jabatan....now ni dah siap dah..dah sent kat ketua audit dah....alhamdulillah...

UiTM dah apply ISO 9001:2008 ...lebih kurang 2 tahun dah rasanya...skop pun dah bertambah...ye lah...mestilah ade penambahbaikan dari masa kesemasa....yang baik tu di tambah baikkan...yang kurang baik tu laaaaagi la kena tambah baik...

Soalannyer....saper yang nak tengok hal-hal penambahbaikan tu?

Wakil Pengurusan? Ketua Jabatan? Naib Ketua Jabatan? Ketua Kanan? Ketua Kiri?....atau Ikan  Bilis jerrr yang kena tengok n apply standard ni?

wahhhhhh.....apesal kali ni entry pasal ISO lak ni.....

hehehe...tak de lah...ni sebab aura buat report ISO tadi....so nak lah cakap gaya ISO... hehe

...actually (walaupun umum dah tahu kan).. ISO ni adalah untuk semua peringkat jabatan....kakak cleaner pun involved dalam ISO tau...tak caya?...ce tanya...syarikat dia ade wat ISO tak....kalau ade..kira kena apply laa....

bayang kan cara-cara nak sapu sampah di ISO kan?.....ehhehehe

Maka nya....sukalah nak di ingatkan di sini....(wahhhhhhhhhh)....ISO itu adalah untuk semua....bukan untuk auditor jerrr tauuu.....bukan jugak untuk wakil pengurusan ISO jerrr...untuk semua....

Dan ISO adalah untuk MEMUDAHKAN kerja...bukan MENYESAKKAN lagi proses kerja...so wat la proses kerja tu ikut apa yang dah kita buat (selagi tak langgar peraturan)...bukan buat ISO ikut BARU NAK BUAT...hehehe pesanan penaja jap naaa..

buruk baiknyer ISO tu?....pejam jer laa.....kalau kiter ni displin sangat orang nyer.....tak de lah kiter di perkenalkan dengan STANDARD ISO.......kan..?

Sekian...maaf la...bersemangat ISO plak pepetang ni....huhuhu

1 comment:

not irene said...

entah kenapa comment box saya bengong petang semalam hingga ke malam...

ISO ni, kalau semua orang faham dan melaksanakannya, insyaallah akan menjadi sistem yang terbaik didalam syarikat.

Kena selalu ada kursus penambahbaikkan (kalau tak asik2 kena CAR je la kan)

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh