Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

04 May 2011

Segmen BK: Blog Berbahasa Inggeris


Assalamualaikum...


Kiter terus kepada syarat-syarat nyer yer....

Tajuk: Bangku Kosong - Blog Berbahasa Inggeris
-boleh letakkan samada blog anda sendiri, blog orang lain atau sesiapa saja, asalkan blognya ditulis dalam english.
-Terbuka buat semua samada pengguna wordpress atau blogspot. Saya (en hasrul lah yerr ) ingin sekali mengenali dan mengetahui tentang blog2 ini. Harap dapat bantu dia...hheheh dan saya juga (ibusumaiyah lah ni..)

Ceritakan serba sedikit kelebihan blog berbahasa inggeris dan mengapa ia perlu diketengahkan. Berikan impak paling besar yang boleh diberikan oleh sesebuah blog berbahasa inggeris.

Dah siap entri, sila maklumkan kepada saya (pada en hasrul lah...klik link ni..)
 
- Tarikh tutup...4 MEI 2011 naaaa...
 
 
Dengan itu....amat berbesar hati lah saya (asal masuk segmen bangku kosong jer..mesti guna saya...) ingin memperkenalkan sebuah laman web seorang ustaz terkemuka di Malaysia...(mungkin juga sedah dikenali di luar mesia..)....





UZAR  pun ade blog jugak tau...ini blog nyer...http://zaharuddin.blogspot.com/....


Ok...berbalik kepada soalan dalam segmen..

KELEBIHAN

mmm...kita tidak mensasarkan hanya sekelompok pembaca sahaja....maksudnya...pembaca bukan sahaja di malaysia (yg kita tahu bahasa rasminya adalah BM...)  tetapi juga kepada pencari ilmu yang tidak tahu BM...contohnya UZAR...ade arkitel yang di ubahbahasa dalam bahasa inggeris...agar pembaca boleh memahami apa yang di sampaikan...bahasanya juga mudah di fahami...tak lah bombastik sangat tapi...santai dan tidak memberatkan kepala untuk menafsir....lebih-lebih lagi hal yang berkaitan agama islam....penggunaan bahasa inggeris adalah salah satu pendekatan yang bijak, kreatif dan terbaik...:)

IMPAK

Trafic lebih banyak...
search engine lebih luas....
pembaca boleh pilih.....
pembaca lebih paham....

yang penting ORANG PAHAM....


p/s....maaf tadi banyak sangat idea..tgh menaip lupa lah plak...hehehe

BONUS UNTUK BANGKU KOSONG.....3 wajah GLEMER BK...;)


No comments:

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh