Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

25 May 2011

Tepuk Ler Dada Tu Kuat-kuat...:)

sumber dari iluvislam

Assalamualaikum...

Tak nak keluarkan 'hartayangbukanmilik' kita tuk bersedekah?.....cer try test tengok yang ni...selebihnya....tepuk ler dada tu kuat-kuat...hehehe
Jom sedekah tanpa keluarkan wang ringgit...:)...ade cara nyer....jika payah sangat nak keluarkan 'hartabukanmilikkita' tu kan....ade caranya....selebihnya...pikir-pikirkan lah sendiri....:)

ANTARA NYA

Sedekahkan Al-fatihah untuk kedua ibubapa kita...sama ada mereka masih hidup atau telah meninggal dunia.

Sedekahkan Al-fatihah untuk suami dan anak-anak kita....

Sedekahkan Al-fatihah untuk bos-bos kita...walaupun jika ada bos yang  TIDAK gemar ngan kita.sedekahkan ajer..kalau ade banyak bos...sedekahkan kepada bos-bos....:)...moga kerja dan urusan ditempat kerja berjalan lancar...

Sedekahkan Al-fatihah kepada rakan-rakan  kita...sama ada rakan rapat atau kurang rapat ...sedekahkan aje ...tak keluar duit pun...

Sedekahkan ajer...dengan membaca al-fatihah..dan di niatkan untuk semua yang kita mahu...

Tak keluar wang ringgit pun kan?....:) ..jika sedekah yang ringgit...ada banyak salurannyer...carik jer laa...

'what u give...u'll get back.."

p/s...dhuha dah lama masuk....lepas guna bilik solat jangan lupa tutup lampu...

p/s...ibusumaiyah bukan baik mana pun....BANYAK dosa gak...cuma ingin cari bekal tuk di sana jer...dah banyak karung yang bocor akibat kelalaian n nafsu sendiri...ibusumaiyah ingin usaha untuk tidak muflis di negeri abadi...

2 comments:

zuwaidah said...

bertambah ilmu pada yg membaca, yg memberi akan mendapat pahala yg berganda. syukur alhamdullilah ilmu hari ni

linda a.k.a ibusumaiyah said...

:)...tq kak zu...

mm..akak..nak masuk blog akak...boleh?

saya tak boleh access...:)..ade ' pengawal'..:)

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh