Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

11 June 2011

Nak wujudkan BLOG untuk Si kecil ....(jom kongsi pendapat..)

Assalamualaikum...dan selamat malam semua...:) seronokkan?...esok dah ari sabtu...boleh rehat-rehat......regangkan otot-otot...

Tadi baru jer siap cantum-cantum baju sekolah Amira....hehe...dah nak sekolah senin nanti...baru sibuk nak jaitkan baju sekolah anak....yang sedia ada...cam biasa laaa...dah lunyai...rendam klorok pun dah tak putih....so...insyaAllah esok kena sambung siapkan sampai habis 2 helai baju amira....boleh la pakai nanti...:)...tudung sekolah pun kena beli yg baru....yg dah ada tu...lebih kurang cam belacan ibu dalam peti ais tu dah sikit-sikit....

2 minggu cuti sekolah...kami tak kemana pun....ari tu jer g kedah.....n manjung jumpa tok, makngah, maklong dan sepupu diaorang...selebihnya...diaorang dok kat nursery dan dok umah jerr kalau salah seorang dari ibu n daddy amik cuti...:)

Nak Kisahkan anak dara 7 tahun aku ni haaa.....minat sangat jenguk-jenguk ibu dia waktu menaip entry...pastu boleh lak dia baca setiap perkataan yang sedang aku taip....mmmm.....

Ada masanya...dia akan baca entry-entry yang terpapar waktu aku buka blog....

ada masanya....dia plak yang sibuk merayu-rayu nak taip-taip dalam entry.....kalau tengah ber FB ..laaaaaaaaaaagi laaa dia sibuk nak tulis n baca....tengak gambar kak fanzz laaa ..kak muss laaa....

Ade sekali tu...amira godek laptop daddy ni ...sampai TERBALIK desktop daddy...gambor, tulisan, start bar sumer terbalik naik keatas....marah la daddy....laptop kesayangan dia kena godek sampai TERBALIK....hahaha....tak larat nak gelak....sebab kompom daddy pun tak tahu macamana nak TERBALIKKAN gambor kat desktop nya tu....

mmmmm.....makanya....rasa macam nak wujudkan blog untuk si Amira ni....biar dia menaip aper-aper jer....selama ni ..dia suka menulis...tulis perasaan dia lepas kena marah ngan ibu...cerita pasal gaduh ngan kawan...sayang kat kawan laa....nak jumpa kak fanzz laaa....nak beli tanah liat laa...memacam...:)....pasal NERAKA syurga pun ade dia tulis....'adik masuk neraka..kakak masuk syurga"...sebab...baru lepas gaduh ngan adiknyer...:)

Anda ade pendapat?...plan aku cam gini

1) kompom la ibu yang pegang passwordnyer....
2) kompom la ibu akan jadi editor tuk entrynyer...
3) kompom la ibu yang kena makeup blog itu....(sementara amira nak pandai wat sendiri)
4) agak-agak...daddy marah tak?...hahahahhahaa...
5) .....lagi?.....mmmmmmm

tolong kasik pendapat naaa....PRO n KONT blog untuk si kecik....:) atau apa saja pendapat...sila lah komen....:)

2 comments:

BLADE EDGE said...

hari sabtu ni layan bola live kat tv1 - tganu vs kelantan! peteh teganu peteh!!!

linda a.k.a ibusumaiyah said...

seb baik ganu menang malam kali ni...tak rugi layan yer...:)

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh