Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

29 July 2011

Aku Buta Ping Blog.....Tq Zippo from Buletin Story...

Assalamualaikum....dan selamat sejahtera...

Wahhh...selama berblog ni..memang ade la membaca berkenaan ping blog kiter di page-page yang disediakan ...tapi tak pernah plak laaa jumpa + tahu + reti camner nak cari page-page tersebut. kalau jumpa pun...tak pulak reti nak buat aper...adussss.....

Tapi ...pagi tadi...dapat tag di fb dari rakan blog ...zippo...cakap boleh ping kat page...dah siap disenaraikan kat entry zippo lagi...cepat-cepat tengok.....zippo siap ajar lagi camner nak elak dari lambakan notification lepas joining approve...

wahhhh.....sungguh teruja....dan saaaaaaaaaaaaaaangat berterima kasih pada en zIPPO yang menyediakan entry berguna pada pembaca semua....jom la tengok dan kenkawan pun boleh ping kan blog anda disitu....

Rakan blogger lain yang pernah sebut pasal ping-mengping ni...jangan kecik hati kalau ibu tak bersungguh....bukan sebab aper....SEBAB!! masa tu ibu baru n takut-takut nak ping-ping...segan pun ade....ping kat fb sendiri berani laaa....ehheehehe

Dengan itu...ibusumaiyah nak promote entry zippo kali ni....memang besttt....ade baaaaaanyak senarai page yang kita boleh ping blog kiter sebenarnya....dan semua itu telah susah payah disediakan oleh zippo...di Buletin Story......boleh jelajah sumer di situ...:)


Mari lawat blog zippo ....boleh klik sini....moga bisa manfaatkan usaha keras zippo..:)

Uhsar blog n entry lah yer...jangan ushar tuan nyer....tuan blog dah 'mengikat' orang lain dah....jangan mare...


Terima kasih Tuan Blog Buletin Story...sekali lagi....tq...

6 comments:

zuwaidah said...

hehehehehe nak tanya apa tu PING...warga kertu ni tak faham...leh citer sikit tak

Terbang Bersamaku said...

ping2 blog nie mmg bleh naikkan rating pembaca..sy slalu ping dekat innit nuffnang+ping busuk n kadang2kat web2 ping yg lain..tp xpnah agi nak ping kat group blog yg ade kat fb...segan kot..ehehehe..=__=

ZIPPO MILLER said...

Kacaknye Blogger tu..mcm aaron aziz

linda a.k.a ibusumaiyah said...

kak zu : linda pun tak berapa pandai sgt tapi yang fahamnyer tu..PING tu kira macam kita publish kan blog/entry dalam blog kiter pada satu-satu page yang di sediakan...paling senang kita PING/letakkan kat status fb kiter. kiter punya link blog...itu di FB..kalau di web samer lah jugak..cuma heeheh...linda pun tak pernah try..hehehehee..tapi ade la pro n kont nyer...:)

Merpatiputih : hehe..a ah...tu la dulu memang malu..wat kat wall fb sendiri pun segan-segan...now ni pun ade lagi malu-malu tu...kihkih..

zippo : a ah laa zippo...padan ler macam pernah nampak jerrr iras tu....aaron aziz rupernyer yaaaa....hikhikhik

hyemynameisrasyid said...

eh2.,abg aaron aziz punya blog ni.,hehehe~

-Alahai~

linda a.k.a ibusumaiyah said...

itu lah tu rasyid...hehe..berbangga rasa..kihkihkih

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh