Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

20 July 2011

Ibusumaiyah Mencari Rakan Sekolah Rendah -Warga Indonesia-

Assalamualaikum dan selamat malam...

mmmm.....Alhamdulillah dipanjangkan umur kita untuk bertemu lagi..:).....dalam tempoh berFB ni kan...sejak tahun 2008...selain dari mencari rakan lama yang berasal dari kampung sebelah..kawan lama daerah sebelah...kawan belakang rumah....ada juga beberapa kali ..sebenarnya banyak kali gak laa..mencari kawan lama seorang ni dalam fb...memacam versi ejaan dah di try n error...tapi semuanya ERROR jer...

Special sangat ker kawan ni...?...:)....SPECIAL!!..opkoss laaaa...hehehe....semua kawan ibu special...memasing ade ceritanya sendiri....alahai...sentimentel nyer terasa malam ni....tapi...benarlah kata orang...tempat jatuh lagi di kenang ...ini kan pula kawan yang pernah sebantal....

Kawan ibu ni...namanya YANTI...itu nama panggilan sahaja , nama sebenar tak leh la kasik tau..risau lain plak jadinyer...berusia LEBIH tua dari ibu...warga indonesia yang bermastautin atau mungkin telah mendapat taraf tetap di sini..sebab masa tu ibubapa beliau sedang mohon taraf tetap di Malaysia...

Walaupun usia nya tua (tak ingat berapa tahun tuanyer)..tapi masa darjah 1 kami sama sedarjah...mmm...mak ayahnyer tak nak anaknyer ketinggalan ...maka nya Yanti di daftarkan darjah 1 walaupun usia dah 8-10 tahun(mungkin)...akibatnyer...setiap kali peperiksaan..Yanti lah yang dapat markah tertinggi....hehehhee....kami tak sama kelas...tapi lepas kelas...memang kami rapat...bergaduh-baik semula-bergaduh balik-baik semula....

Yanti lebih matang pemikirannya...kalau bergaduh...dia yang akan mula berkawan semula...masa tu...memang jiran-jiran tak de sangat...rasanya...dia ja rakan yang ada walaupun jauh kedalam sikit rumahnyer...

Bagaimana kenal?...mmmm ntah... tak tahu camner leh kenal...yang ingat, kami berjiran...selalu jugak dia tido rumah ibu then ibu lak g tido umah dia...familynya menyewa rumah di kampung belakang (sekarang ni dah jadi kampung tersusun)...satu rumah..penuh dengan adik beradik dan sedara mara Yanti....

Kami memang berkawan baik...sehingga lah Yanti kena pindah ke tempat lain....kalau di ikutkan cerita mak..Yanti pindah tak lah jauh dari rumah...cuma masa tu...dengan kenderaan /alat berhubung yang amat daif lagi payah...maka...terasa sangat jauh lah mereka berpindah dan langsung tak berjumpa sampai lah sekarang.....

Dalam 2-3 tahun lepas , ada la bertanya pada mak....mak cakap..Yanti dah kawin...tapi dah lama jugak tak dengar cerita pasal family nya......ada jugak versi cerita mak..yang Yanti pernah tanya kabar ibu...:)....mungkin dah lama dulu kot....

Satu benda yang paling diingati tentang keluarga Yanti adalah : Meraka minum air teh atau kopi..TANPA GULA....:)....dan mak Yanti memang pandai buat jeruk pelam telur (mempelam/mangga)...sedappppp....manisss sangat....tapi masam...adeh..kecur plak air liur ni....tapi itu lah....masa yang berlalu terasa sangat cepat.....

Tak tahu lah..akan ade peluang berjumpa Yanti atau tidak....apa pun...di doakan Yanti telah ada kehidupan yang amat baik dan amat sejahtera.....dan di lindungi Allah sentiasa....

p/s....sedey lah plak.... HARAP YANTI PUN INGAT KAT IBUSUMAIYAH...:)

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh