Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

24 July 2011

Pan Kek a.k.a Lempeng Setia Alam....;)


Assalamualaikum...dan selamat sejahtera...

Hari Ahad yang agak mendung...tak panas....ade hujan sikit tadi...

Lapar...dan malas nak keluar mana-mana ari ni....jiran baru (melayu) selang 2 rumah ada buat kenduri rasanya..sebab nampak khemah di pasang...tapi...tak per la...sampai ke petang ni...tak de plak dapat jemputan dari beliau..kereta banyak lak parking di bahu jalan tepi dan depan rumah kami....hehehe...mungkin mereka terlupa lah tu kot...jiran (melayu ) depan umah ni dijemput..yang lain tak lah pasti plak....kami pun memang ade jer kat kawasan umah ni...:)..

Untuk itu...ibu menghabiskan masa dengan menjahit baju yang tempah member...potong baju sendiri untuk raya...dan masak pan kek....hehehehe....

Pen kek ni tak di match kan dengan sambal ikan bilis...tapi di match kan dengan sambal sosej + fish cake....
cam ni lah ruper nyer....Alhamdulillah... 




Memacam bentuk yang di cuba.....


Sambal sosej + fishcake...menggantikan sambal ikan bilis


kalau di makan dengan susu pun sedapp....

Mira n Qaseh tak berapa layan pankek...ibu ngan daddy jer laaa dok pulun habiskan....:)

Sekian untuk hari ni...

2 comments:

Terbang Bersamaku said...

wah..terasa lapar pulak petang2 nie...(^___^)

linda a.k.a ibusumaiyah said...

hehe...tak per nanti leh wat ...;)

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh