Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

04 August 2011

Amira Tak Tahan...

SEMALAM...
sampai rumah, Amira cepat-cepat buka laptop..nak main game....ok lah tu kan...so ibu pun siap-siap nak masak...Qaseh plak ‘u uh’...cam biasa lah Qaseh..sampai umah jer kompom LAWAS...so..uruskan qaseh sekejap..sattle..Alhamdulillah

Daddy dah nak mula selsema...bersin tak berhenti...mata pun dah tak boleh angkat...nampak layu...keluarkan ikan dari peti ais, cuci periuk nasik.. baring kat sofa..uruskan kain dalam mesin basuh – baring... sidai kain- baring...kesian sungguh...

Dah boring main game ..Amira pun datang Dapur...” Ibu, kiter rasa tak tahannn...nak minum..”

Jam dah kul 6.30 ptg...Ibu Senyum....bawa amira kat sofa..” Amira baring dulu naa..tengok TV..citer best ni...Sponge Bob..sekejap jer lagi...tadi amira berlari yer kat sekolah?”  ...” a ah”  balas amira
Amira ni suka tengok rancangan masak-masak..tapi risau plak nak alih channel masak time-time camgini....sian kat dia...

“ok...Amira baring jer dulu naa,  kalau nak tido pun tak per”...
Sambung masak-masak n bancuh air sumer....ayam n daging tengah dok bakao dalam oven...mmm...kali ni bancuh air oren untuk Amira...mesti dia dahaga
Kerjasama - Daddy kait , anak-anak kumpul, Ibu bagi sokongan...tangkapkan gambor....eheheheh

Jam 7.00 petang siap masak...nak goreng ikan n ketam jer lagi...goreng lambat sikit supaya ikan goreng masih suam-suam tiba waktu puasa nanti...

“ Ibu, kiter rasa nak minum...”  lembut-lembut Amira pujuk ibu...nak berbuka puasa...

“ Sekejap jer lagi...”  ibu pujuk...sayang plak rasa..lagi setengah jam jer..amira pun masih nampak kuat...tapi dahaga lah tu..

“ dah...mai sini nak goreng ...g baring ngan ibu kat sana..tengok tv tu dulu naa..”  Daddy sambung..siap pegang  sudip n bekas ikan-ketam tu....hehehe...Memang daddy yang biasanya goreng-goreng ikan ni...tapi since Daddy pun nampak tak sihat...asyik bersin- baring..so..ibu nak jer la wat sumer nyer...sebab ibu rasa ok jer...pagi tadi pun sahur nasik sepinggan kan...mana tak kuatnyer...walaupun kering tekak ni..tapi tak lah rasa TAK larat..:

Sudahnyer...Alhamdulillah....syukur pada Allah...Amira baring ..ibu memain rambut Amira ..kejap jer dah tertido si Amira anak dara 7 tahun ku ini...

Qaseh??? ..dia  ape lagi ...amik alih tempat kakak dia laa ...depan laptop...itu anak dara 4 tahun ku..

 p/s....eceh..ceh ceh cehc hech ehcehchechecehhe.........peaceeeeee...:)

5 comments:

fadzilah norizan said...

sweetnyerrr anak2 ibu nih......comel jerr.....smoga mereka menjadi anak2 yg solehah n sentiasa menyejukkan hati ibu nya......=)

Nizam Ijam said...

ibu yang baik :)

linda a.k.a ibusumaiyah said...

fadz: InsyaAllah..itu je lah harapannyer...perjalanan masih jauh..:)

NizamIjam : MASIH belajar untuk jadi camtu..:)

Pak Pis said...

yang tak tahan ibunya memberi sokongan mengambil pic hahaha...kire bagus gak anak-anak akak tak berebut main lappy tu

linda a.k.a ibusumaiyah said...

berebut gak...mau tak berebut...

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh