Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

18 October 2011

Bestnyer....Ganjaran dari Allah : Dari Hamil Hinggalah Menguruskan Bayi

Assalamualaikum....

Seronoknya jika dapat mengalami lagi tempoh hamil. Membawa bayi dalam kandungan. Selamat melahirkan bayi yang sihat walaupun merasai kesakitan yang tak tergambar dek kata-kata. Menyusukan anak kecil itu dengan 'darah' yang mengalir segar dari badan ibu. Menghalau nyamuk atau apa juga seranggan yang cuba mendekati bayi itu. Bersiap sedia untuk bangun tengah malam memastikan si kecil menyusu tiba tempoh waktunya. Melihat wajah bayi. Mendodoikan. Memandikan....mmmm....sungguh rindu waktu itu...kegembiraan yang tiada ungkapan lebih manis untuk di gambarkan....selain Alhamdulillah dan syukur dengan nikmat Allah.

Mari lihat ganjaran yang Allah sediakan...yang kita sebagai ibu sendiri mungkin tidak perasan tentang hakikat ini...:) mari baca... 
1. Dua rakaat solat wanita yang hamil lebih baik dari 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.

2. Wanita yang hamil dapat pahala puasa disiang hari & pahala ibadat di malam hari.

3. Wanita yang bersalin dapat pahala 70 thn solat & puasa serta setiap kesakitan pada satu uratnya, Allah bagi satu pahala haji.

4. Sekiranya wanita meninggal dunia dalam masa 40 hari selepas bersalin ia dikira sebagai mati syahid. …

5. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya akan dapat 1 pahala daripada tiap titik susu yang diberikannya.

6. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya yang menangis maka Allah beri pahala satu tahun pahala solat & puasa.

7. Kalau wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 setengah tahun, maka malaikat dilangit khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.

8. Seorang ibu yang menghabiskan masa malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit dapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.

9. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anaknya yang sakit akan di ampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya & bila dia hiburkan hati anaknya Allah beri 12 tahun pahala ibadat

No comments:

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh