Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

03 January 2012

Bukan Ibu Jer Yang Suka SOTO SERDANG ni....

Assalamualaikummm

Kalau dah start update...asyik nak update lah plak...

Minggu lepas Qaseh ( 5 tahun -2012) demam n di serang kuman ujung tahun...hari-hari bangun tido jer...minta " NASI IMPIT ADE KUAH SUP"

Tau dah la tu....lama jugak tak makan Soto .... Soto idaman kami sefamili biasanya SOTO SG SERDANG....

Sabtu lepas...on the way balik kampung, dapat lah singgah makan tgh hari di SOTO Serdang....seronok lah qaseh dapat merasa 'nasi himpit + kuah sup'....






Kenapa kami suka sgt soto ni?....soto lain tak sama ka?...hehehe

Kami rasa Soto ni special n Amat kena ngan TEKAK UTARA kami....;) :
1) Ayam nyer seketul-seketul...tidak di carik-carik...aku pun bukan jenis suka sgt ngan ayam daging ni....
2) Ayam nyer di goreng dulu ....
3) Sup nyer pun sedap....banyak aji?...tak tahu le tu...kedai lain pun ade taruk pak aji gak kan...;)
4) Sup nyer terasa lah sup ayam...bukan sup AIR semata-mata
5)...tu je lah buat masa ni...masa itu emas :)....



....adios....kalau la dia nak kasik resepi kat ibu kan ker best namanyer tuu....

2 comments:

hyemynameisrasyid said...

waa.,sedapnya ni., ^^
lapar soto la plak.,hadoi~

-sori lama xsinggah sini..bz sket spanjang 4bulan lepas.,

Terbang Bersamaku said...

mee soto nie makan kegemaran sy...
sedapnya kalau dpt mkn petang2 nie...=)

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh