Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

02 February 2012

SUGAR GLIDER owh SG....

Assalamualaikum...

Bz Melanda Semua Staff di Opis sini.....huhuhu...best...tapi nak gak citer sikit about what happen yesterday...

Ada pembaca yang pernah baca pasal pets keinginan ibusumaiyah?...pet kecil cinonet itu...tak per-tak per....boleh rujuk di link ni   : SUGAR GLIDER 

Semalam, ibu print n google maklumat di internet berkenaan SG ni....yaAllah....banyak sungguh maklumatnyer...semua mengujakan jer...nasihat, cara penjagaan, pemakanan, memacam lagi lah....cuma masa jer terhad sangat tu membaca...just scroll down cepat-cepat waktu rehat jer...(sempat lagi tu)...
Pastu, tergerak untuk sessi bertanya-tanya dengan penjual. Yep...dapat 2-3 penjual..tapi ade masalah logistik, penjual pertama terpaksa diabaikan...harga memang dah cun...so terpaksa go to another seller. Second one ni pulak adala masalah masa plak...maklumlah bizi gak dia deliver SG kesana-sini....

Dah nego-nego....alahai...terpikir lak...kang daddy tak kasik kang...parah makcik....bukan 60 hengget.....ratusan ringgit tu...nak ribu dah....mabuk sungguh makcik sorang ni...

Makanya....pagi tadi..sebelum gerak ke opis....ibu try lah tanya lagi.....explain ngan pakej menda yang di tawrkan semua....maklumlah...melalui mudah.com ....ramai yang tidak suggest beli melalui mudah.com ni....tapi bagi ibu/makcik/makndak/aku......merasakan...kalau tak kena gayanyer....beli kat petshop pun boleh kena tipu....dannnnnnnnnnnn....bukan makcik dah tak cari kat petshop di sekitar rumah....masalahnyer. kat sekitar rumah tu hanya banyak jual dog, ikan dan seangkatan dengan nyer jer....nak masuk pun risau..kang terkena tempat-tempat dog menjilat ke mende ker.....sape yang perasan?...waduhh...membebel lak....

Ok.....OK ......SG.....di pendekkan cerita....daddy seperti ...OKLAAAAA....nak kata sokong sangat tu memang tidak lah...nak kata tak kasik pun....anak-anak dok pujuk dia semalam....

" sapa nak jaga nanati tu.." daddy try duga-duga

" mmm...sape lagi ..ibu lerr....rasanyer kalau beli pets lain pun...ibu gak yang kena jaga...baik ibu pilih yang mana ibu suka...hehehe..." menjawab lak tu...adeyyy......ampun bang..

SOOOOO.....rasanya cukuplah green light ala-ala nak yellow tu....maknanyer kasik lah tu kot...

Dah....stop....ibu nak kerja.... tak tahu lah plak biler leh citer-citer lagi....;)

bye.....:)


....ini bukan SUGAR GLIDER....ini aper yer.....ntah...

2 comments:

++Kerudung Ungu++ said...

assalam,

wah nak bela sugar glider ye? Saya pun ade sekor... Dah besar dah tp sian die sbb tuan die dah bz.. xder mase nak jga die... ingat nak jual semula pada org yg benar2 rajin nak bela die... :-)

linda a.k.a ibusumaiyah said...

...tu la...kena rajin kan jaga dia...ngalah kan baby...


nak jual yer...cam menarik jer...*wink-wink*

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh