Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

21 March 2012

Dah 3 Bulan Ibu Amik Anak Angkat ....:)

Assalamualaikum...

hahaha....(apehal gelaklak ni)....bukan apa...saja nak gelak coz, 2-3 minggu ni keadaan diri ni dah macam tak terurus, bizi sungguh rasanya, nak kejar dateline kerja kat opisnyer, nak bercuti seminggu nyer, nak semak penyata cawangannyer, nak bercucuk tanamnyer, nak menjahitnyer, nak uruskan anak angkat baru lagi..memacam, rasa cam tak cukup 24 jam sehari...

Anak angkat?...erkkkk anak angkat?...owhhh aku tak cerita pasal anak angkat aku lagi yer.....

Lebih kurang 2-3 bulan lepas, aku ade ambil anak angkat...:)...anak angkat aku ni sepasang...alang-alang nak membela kan, amik lah sepasang...saje nak angkat sebagai ANAK ANGKAT sebab nak bagi kasih sayang yang pertama kali ni...MEMBELA PETS untuk seumur hidup ku....kalau dulu kat kampung ade banyak kucing dalam umah...tapi sekor pun tak lekat di hati tuk di belai-belai...bela ikan puyu aritu pun...dah mati tercekik semuanya tak sempat nak manja-manja...bela ikan laga, udah di bunuh diri-terjun dalam lubang sinki.

Anak Angkat aku untuk pertama kali ni adalah SUGAR GLIDER. atau pun ade jugak yang sebut sebagai SUGAR BEAR. Dalam melayunyer orang selalu sebut  TUPAI TERBANG...mmmmm...walaupun dah sah-sah ia bukan species tupai atau tikus atau rodent yang lain....ntah...tapi senang la jugak nak cakap kat makcik-makcik kalau jumpa masa nak bawa jenjalan " Binatang apa ni?." ...' TUPAI TERBANG ni makcik"

HEHEHE...senang kan?

nak kenal ngan tupai terbang @ sugar glider @ sugar bear kita orang? ini ade sekeping gambar buat tatapan semua ..:)

tadaaaaa.... pertama kali dapat panjat pokok depa ni....

No comments:

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh