Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

26 March 2012

UiTM - KJPSMC - SACC Mall - The Store - Rumah

Assalamualaikum...

Pagi ni masih terasa penat, dah tu mula lah ngantuk..pastu mula la nak melaluk jer rasa...
Sebab apa?...sendiri cari pasal...dah tau hari ni kerja, semalam start aktiviti luar umah dah nak petang...

Memula pergi expo Selangkah Bersama UiTM. Ye lah, sepanjang expo ini bermula sejak beberapa tahun dulu, tak pernah aku jenguk-jenguk...kali ni pergi, dah rasa macam budak SPM lak...budak SPM tapi kilik anak dua orang...hehehehe...menarik jugak rupanya expo ni...boleh la bawa anak-anak sedara nanti...promote uitm lerrr....

Pastu pergi beli ubat Qaseh kat KPJSMC. Ubat bulanan ni memang kena beli...tapi tak sangka plak stock yang baru jer dibeli 2 minggu lepas dah habis. Maka nya kena ler cari stock jugak. Kalu tak sian kat Qaseh..
Cepat lak servis kali ni...sekejap jer dah boleh amik ubat...

Pastu, ker tempat utama yang hendak di tuju...BATINO....hehehehe...tapi...mak mai...berpusing jugak lah nak memparkingkan kereta...at last daddy park kat Kedai Kopi Taman Tasik Shah Alam..Hah!! puas hati....berjalan menghirup udara tasik..

Melangkah masuk ker The Store...huh...penuh orang!! rupanya ada karnival jualan barangan buatan tempatan...menarik..jenjalan lah jugak..tapi tak membeli pun...teruskan misi ke SACC mall...
Dari jauh dah dengar Nash nyanyi....kepala dok melilau mencari BATINO ni mana satu...kepala???bukan kepala la...MATA...hehehe...sempat lagi jenguk kebawah nak tgk Nash tipu ker Nash betul nyanyi lagi Pada syurga di wajah mu itu.....Nash betull...seb baik...Nash nyanyi buat aper?....haaaaaaaaaaaaaaa....ada pertandingan mencari model tudung Fareeda beb.....lehhh patut ler ramai yang bertudung kat SACC Mall....erkkk....

Sementara aku pilih kasut, daddy+mira+qaseh dok melihat-lihat barisan model-model fareeda...nampak dari atas jer...so tengok tudung jer la...tak de la nampak muka model...pun tak lah tgk lelama pun...banyak urusan...nak g cari big apple plak...hahahah

Craving ngan big apple ni dah lama...tapi kalau nak g membeli saja-saja tu dak la teman...alang-alang mai ngan daddy boleh ler rembat Alien 2-3 ketul...sedapnyer lahai...

Pastu....jalan lah pulang....berjalan kaki lah jugak sampai ker kereta....drived balik n singgah solat asar tgh taman seksyen 7.....wahhhhhhhhhhhhhh.....lupa diri sunggu bila berjalan....pastu makan char kew teow....sedap ler..bila dah lapor gaban...

Sampai umah......haaaaaaa...dah sampai umah, kerja lagi banyak....hehehe...rajin lak tu nak potong baju, lipat kain, layan tutty n fruity lagi.....titon....bye....

2 comments:

azam said...

kuatnya berjalan ye.....hehehe

linda@ibusumaiyah@tuttyfruity said...

ehehe..itu lah tu..sebenarnyer nak pegi beli kasut jer pun..

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh