Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

09 May 2012

Bunga Lidah Jin ???


Assalamualaikum...

Dah lama tak dgr citer?....

Adela suatu hari tu kan...melawat-lawat laman umah yg semak lagi samun...belek-belek pokok-pokok bunga dan pokok rumput yang tumbuh sama panjang....:)..kemudian ternampaklah pokok bunga jin ni.....wahhhh ade bunga rupanya....terperanjat mak ndak....selama 33 tahun idup ni...(alahai pecah dah rahsia ketuaan)....tak pernah nampak lidah jin berbunga. Even, masa duduk di kampung dulu pun, bersepah-sepah pokok lidah jin ni di rumah jiran -jiran dan dirumah sendiri (umah mak n abah)...tak juga pernah nampak bunga lidah jin ni...

Now ni, dah dok pekan..ade lah pulak?...Alhamdulillah...merasa juga menimba pengalaman nampak dan sentuh ciptaan Allah ini....cantik rupanya Bunga Lidah Jin ni....lupa plak nak hidu - hidu ...wangi ker tak?...


Cantikkan?.......bestnye menanam kalau pokok berbunga....:)

1 comment:

Cik Amal said...

takk pernah dengar pulak pokok lidah jin
hehe
done follow!

belog ni, amal tengok tak ade HEARTBEAT
HEARTBEAT tu macam nuffnang, boleh dapat duit even dengan blog
meyh tengok tuto yang amal buat
http://sayacikamal.blogspot.com/2012/05/cara-daftar-heartbeat.html

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh