Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

10 May 2012

Sebagaimana Kita Tak Suka, Macam tu lah Juga Orang Lain Tak Suka

Assalamualaikum...

Kiter selalu merungut tentang ketidaksukaan kiter pada sesuatu perkara yang di lakukan oleh orang lain...tapi kiter juga selalu lupa, kenkadang kita pun melakukan perkara yang org tidak suka.

Contohnyer : kita marah bila wall fb kiter penuh dengan kes BERSIH @ HIMPUN @ hal-hal politik. Sebabnyer, kiter tidak suka untuk mengambil tahu perkara itu. Mengganggu keamanan dan sebagainya alasan yang kiter berikan.

TETAPI, kita lupa pula yang kiter SELALU penuhkan wall fb orang dengan post PERNIAGAAN kiter @ rungutan-rungutan kiter yang orang lain pun sebenarnya rasa TERGANGGU ketenteraman nyer dengan perniagaan @ rungutan kita itu. :).....sebab orang lain pun maybe tak berminat pun dengan barang niaga @ rungutan kiter tu...

Makanya...lebih baik kita berpada-pada jika ingin SUKA dan TIDAK SUKA....mungkin lebih baik berdiam jer jika kita ni jenis atas pagar / tidak menyebelahi mana-mana pihak....mungkin itu lebih baik.
Jika menyokong kepada sesuatu pun, lebih baik berpada-pada dalam menyatakan pendapat. Fikir betul-betul ayat yang sesuai untuk dinyatakan sokongan @ bantahan.

Rugi juga jika TIDAK mendengar ulasan dari pihak yang tidak sealiran dengan kita....:)

Wallahu'alam...

4 comments:

IntanFarhanaAmir said...

totally agree yunk..
fell free to singgah kt my blog :)

linda@ibusumaiyah@tuttyfruity said...

intan, naper hari ni i tak nampak bar untuk komen kat blog u?.. ker ari server uitm tak berapa ok?mmmm

Terbang Bersamaku said...

yup, setuju..dan sy rasa tak smua perkara kt boleh share di FB....

linda@ibusumaiyah@tuttyfruity said...

:)...lama tak nampak merpatiputih88...apa kabaR?

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh