Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

17 September 2012

Apa yang baru di Laman Rumah ku?

Assalamualaikum...

Lama tak update berkenaan tanaman2 di keliling rumah kan?...petang tadi sempat snap gambar barang baekkkk punya ...hehehe....barang baikk yer?....a ah...barang baekkkk.....kenapa baekkk?...sebabb....sebahagian 'barang' baekk itu adalah pemberian dari mak waktu berangkat balik ke shah alam musim raya lepas...

Ok...jom cerita sambil tengok2 gambar nak?


Cantik tak?


Pokok ini mak yang bagi...asalnya 1 pasu jer...tapi tangan 'panas' ni memandai pecahkan bunga ini kepada 2 pasu....Alhamdulillah hidup segar di bawah matahari kadangterik-kadang mendung...:) 


 ini Bunga Cassandra...Pernah google untuk mendapatkan maklumat berkaitan bunga ini...tapi tak dpt laa...maybe key word salah tak kena kot...


Bunga ini sedang melata tumbuh di lama....liat benar kalau nak di cabut bila dah besar begini...

Ini buah delima PERTAMA yang berjaya di tuai hari ini...Alhamdulillah....nanti nak rasa....:)

Itu lah sahaja cerita pasal tanaman kali ini.....jumpa lagi di lain episod...;)

No comments:

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh