Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

15 December 2012

Dek Banyak Idea Atau APE??

Assalamaualaikum..

Lama jugak tak menaip tuk entry terbaru...tak tahu lah ape yang menghalang... tapi memang agak bizi dengan urusan tetap, urusan mengejut, urusan tertangguh, urusan peribadi, urursan kerja, urusan rasmi dan pelbagai urusan...hahaha...percaya tak?  :), tak pe kalau tak percaya pun ..no hal nyer...heheh

hari ni hari sabtu. Aku terjebak kat opis ni sebab tadi hantar adik montel aku si hanim n anak sedara aku si shidi ke tempat kerja diaorang..baru 2 hari start kerja..so nak ajar kenal jalan pergi n pulang kerumah dari tempat kerja. Luckly dapat kerja dekat ngan UiTM, so boleh la pantau apa yang boleh ..maka hari ni, aku lajak lah ke opis seawal 7.30 pagi tadi..

Diaorang sengaja aku bawa dari kampung, kerja disini, depan mata aku supaya senang nak lihat apa yang perlu ditambah dan apa yang perlu di bantu. wahhhhhhhhhhhh..bunyi cam bagus je kan?....hehehe... tak de lah...bukan itu pun maksud nya...saje nak bagi pendedahan suasana kerja, mencari rezeki, melihat dan berhadapan dengan karenah rakan sekerja, karenah manusia disekeliling terutama area bandar yang 'agak mencabar'. Manalah tahu nanti jika dapat kerja jauh dari kami sekeluarga, sekurang-kurangnya mereka sudah tahu serba sedikit nak hidup dicelah kehidupan yang LEBIH pelbagai karenah ini.

Si shidi (anak sedara aku) insyaAllah tidak lama pun disini..maybe jika ada rezeki akan sambung belajar lepas result SPM ni keluar...kalau tak sambung belajarrrr...'makndak  suruk ko kawin jer shidi !!!! haaaa..baik pilih...nak belajar betui ka mo apa??' ini versi makndak nyer yg garang sikit...ekekeke...tengah perangat dia supaya minta uitm jerr...ini kes berkepit ngan mak sedara jer ni...hahahahaha..belasah lah labu.

Ini baru sikit jer kejadian sepanjang minggu lepas, sebelum-sebelum itu memang ade bbbbbbbbbbbbbbaaaaaaaaaaanyak sangat perkara yang terjadi...nak diceritakan di blog sampai tak tercerita...

ok lah...nak adios..sebab now ni di opis...nak siapkan kerja sikit ....

bye...miss u allll ( hahahaha....)

No comments:

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh