Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Ucaplah..:)

Tinggalkan Jejak Bergambar Anda...Ia Amat Dihargai.....:)

nfg

Nombor Anda..:)

07 March 2013

Salah Borang Masa Buat Passport

Assalamualaikum...

Hmmm excited pun ade...tak reti pun ade...

Bab tak reti tu simple je nak atasi...iaitu dengan BELAJAR...yang tak tahu pun boleh tahu...belajar invovle kerja-kerja mencari maklumat dan teknik-teknik mendapatkan maklumat. 

Bab excited tu memang tak de lah kami berbuat apa2. Biarkan ajer perasaan excited tu menguasai diri..hehe

Ceritanya adalah berkenaan nak buat passport tuk kami sekeluarga. First time kan..maka nya kami mengambil pendekatan belajar dari internet bagaimana hendak memuat passport. Pastinya lah web yang di percayai adalah web imigresen itu sendiri. 
Ok..dengan tekun dan gigihnya daddy study page web tu sampai khatam. Siap printkan borang dan isi. Siapp...ibu sain jer...hah!! kalau daddy tipu borang yang dikasik itu borang kebenaran nikah kali kedua..ibu pun tak tahu, main sain jer sebab ingatkan itu borang tuk buat passport!!! hehehe...

Kami mengambil inisiatif tuk pergi ke pejabat imigresen pada hari cuti - sabtu. Jimat sikit hari cuti kami kan? Ok..pada hari sabtu itu, udahlah pergi ke pejabat imigresen dah nak kul 11 pagi. Pasti lah nombor pun dah abis kan? hehehe..sekali daddy tunjuk borang-borang yang diisi siap tandatangan (print dari page imigresen laaa) , pegawai tu cakap ' borang ni kita sudah tak guna dah cik...cik amik borang ni esok datang awal pagi.."

LAAAAA......hehehehe ....daddy pun gelak jer....nak buat camner first time...kalau tak silap mesti pengalaman tak de..heheh

Alih-alih borang kecik besar tapak tangan itu yang perlu diisi dan dapat lah passport pada hari ahad nya.

Di PKNS shah alam ni , umat manusia memang ramai berurusan dengan imigresen pada weekend...kul 7.30 pagi kami sampai di pintu pejabat dah beratur panjang melingkar-lingkar dah...

Alhmadulillah, urusan settle lebih kurang jam 12.00 tgh hari....



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Puan Blog..:)

My Photo
Setia Alam, Shah Alam, Selangor, Malaysia
' PENGALAMAN ADALAH GURU YANG PALING BAIK DIDUNIA '..Bercerita juga mewujudkan PENGALAMAN...:)

Cerita Sejak 2008

Cerita Di Email Pun Boleh..:)

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh

Footer