Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

29 March 2013

Terengganu 2013 : Tasik Kenyir : Tambang Bot


Alang-alang hari ahad free ... kami decided untuk ke Tasik Kenyir. Nak lihat ciptaan Allah lagi..
Excited sampai di sini , jenguk-jenguk dan lihat-lihat...terus booking boat.
Harga boat yang kami dapat...RM130 ...perjalanan ke Pulau Herba dan Air Terjun Saok


 Yey...kami nak ke Tasik Kenyir....:)

dari jambatan  boleh nampak Masjid Kristal


pandangan dari atas bukit

Banyak betul lori keluar  bawa kayu balak...sepanjang perjalanan kami ke kawasan berdekatan tasik kenyir ni...ada dalam 5-6 lori yang berselisihan...rimas laa

Ada pusta penerangan untuk di tanya apa2 yang patut...memang diaorang akan layan aje..

Ada kedai cenderahati...nak beli   baju kanak-kanak..tak delah pulak, anak-anak takde baju persalinan lah macam ni...nak g mandai air terjun kat pulau sana..

Bot TNB pun ada...tapi kami bukan nak naik bot ni..

Satu Bot Kami dapat harga RM130 untuk ker 2 destinasi. Pulau Herba & Air terjun Saok. Harga perjalanan bot bergantung kepada destinasi yang di pilih. Makin jauh pulau yang hendak di pergi, makin mahal lah tambangnya. Paling murah perjalanan mungkin boleh dapat dalam rm60. Hanya pergi ke pulau berdekatan.


Pemandangan  Asli Buatan Allah

Kami nak ker Taman Herba....jom lihat...

No comments:

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh