Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Ucaplah..:)

Tinggalkan Jejak Bergambar Anda...Ia Amat Dihargai.....:)

nfg

Nombor Anda..:)

01 April 2013

Terengganu 2013 :Pasar Besar Kedai Payang : Batik Crepe, Batik Diamond Silk & dll

Assalamualaikum..
Pasar Besar Kedai Payang....nape aku panggil pasar kepayang? Memandai jer aku..
Baiklah, awal pagi daddy g opis di area Kuala Terengganu. Sementara tu ibu dan anak-anak rehat-rehat di hotel dan kemas-kemas untuk check out jam 12 tgh hari nanti. 
Selepas check out, destinasi kami hanya lah Pasar Besar Kedai Payang yang sangat glemer dikatakan ada menjual pelbagai corak kain-kain batik (kain pasang). mmmm...sebenarnya semalam (ahad petang lepas balik dari tasik kenyir), kami dah singgah window-window disini...tgk camner rupagaya nyer kedai ni. Maka hari ini melihat2 lagi sebelum pulang ke shah alam. Memang banyak laaa kedainyer. boleh lihat gambar2 dibawah...
 
Yang bestnyer berjalan ke tempat kain-kain macam ni, aku biasanya rambang jugak la mata kan...tetapi ditahan-tahan lah jugak sebab bajet terhad dgn apa yg ada dlm dompet jer...akan TETAPI...bila daddy yang rambang mata-ibu jadi bertambah semangat!!! hehehe...sebab! bila daddy rambang mata, insyaAllah daddy akan rembat semua yg dia berkenan supaya dia tak menyesal bila balik nanti.....heyyyyy....
 
Pelik la daddy ni, dia tak rambang mata tuk pilih barang2 dia...dia rambang mata tuk pilih kat ibu...mmm..hasilnya sampai kena stopkan " sudah la bang, ade rezeki kita datang lagi ya..jahit dulu semua yang dibeli ni..." (ekekek bagus tak nasihat akauntan kurang tauliah ni)
 
 
Harga batik disini..mungkin lebih murah kot..sebab kalau dishah alam, memang maleh nak pandang kedai batik2 ni...kompom mehe tak masuk akal...
disini batik silk ada yang semurah rm 100.00 sepasang. itu je yg dapat aku tawar menawarkan...tak pandai sgt bab-bab tawar ni....
 
Untuk batik crepe, memandangkan tengan glemer jenis kain ni, paling murah boleh dapat rm 170. Rasanya boleh murah lagi kot..
 
Upah letakkan berlian,  RM10.00  untuk sepasang baju yg dibeli di kedai tersebut.Pandai2 lah bertanya ya..:)



Jom masukk



Yang itam tu memang cantik..sutera ape ntah namanya...lembut sangat...mudah nak gosok..:)





Beli survenier untuk kawan qaseh n mira...


berhadapan pejabat pos kedudukannya

Muka puas???? ish ish ish ish

1 comment:

moon bulan said...

Assalamualaikum sis...

Berminat dengan sutera?

Sila like page

FB : TSUKI MOON SHOP
INSTAGRAM : TSUKI MOON SHOP
EMAIL : TSUKIMOONBULAN@GMAIL.COM
SMS/WHATSAPP : 017-6052330

THANKS.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Puan Blog..:)

My Photo
Setia Alam, Shah Alam, Selangor, Malaysia
' PENGALAMAN ADALAH GURU YANG PALING BAIK DIDUNIA '..Bercerita juga mewujudkan PENGALAMAN...:)

Cerita Sejak 2008

Cerita Di Email Pun Boleh..:)

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh

Footer