Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

28 December 2015

Tawan Broga

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, akhirnya tercapai juga hasrat menawan Bukit Broga.

Benarlah, laluan berliku, beranjau dan berduri harus dilalui untuk capai kekemuncak. Hehe

Ok..rupanya Broga ni ada 3 peak. Peak pertama 1150ft dari aras laut. Peak kedua tak jumpa pula signboardnya...hehe dan peak ketiga 1325ft. Fuhhh tinggi dari osmena peak kat cebu filipina sana.

Asalnya nak bertolak dari shah alam kul 6pg, nak tak sunrise konon. Tapi cam biasa la tok tek toktek toktek tunggu sorang sana goreng ayam sorang dok otw dari tadi..alih2 aku ngan zue tunggu sejak 630 pg sampai la kui 730 baru bertolak hehehe...

Kami tak rush sgt naik ke atas...panjat slow semampu yang boleh aje....dlm berletih bermengah mengah nak sampai ker first peak pun...akhirkan kami aku n wahida sampai juga ke puncak paling tinggi .. Zue dan ateh rehat di first peak...

No comments:

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh