Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Ucaplah..:)

Tinggalkan Jejak Bergambar Anda...Ia Amat Dihargai.....:)

nfg

Nombor Anda..:)

17 April 2014

BELAJAR SHARING-SHARING / VIRALKAN ENTRY BLOG

Assalamualaikum,

Seronok belajar petang ni...selama ni dok mikir juga cara nak viralkan secara auto....meh test


10 April 2014

LAMA SANGAT TAK UPDATE






Assalamualaikum...


Lama tak update...penyakit biasa blogger...hehhe...


tak de idea pun tak update...
bizi pun tak update blog...
ada idea pun tak update gak...
kadang ada idea banyak sangat pun tak terupdate - update....


cam dah setahun gak la kan?...


InsyaAllah lepas ni kita update selalu.... :)


dadidu...



08 April 2014

Jika Tiada...

JIKA KITA TIADA REZEKI...

Jika tiada rezeki wang ringgit,
mungkin diberikan rezeki kesihatan.
Maka kita lebih bahagia dari kerisauan ...
menjaga harta dunia.

Jika tiada rezeki kereta mewah,
mungkin diberikan rezeki kenderaan yang jarang
menimbulkan masalah.
Maka kita lebih bahagia dari membayar
kerosakan yang mahal.

Jika tiada rezeki rumah yang besar,
mungkin diberikan rezeki makanan yang tidak
pernah putus.
Maka kita lebih bahagia dari si gelandangan.

Jika tiada rezeki pasangan yang cantik,
mungkin diberikan rezeki pasangan yang baik
dan pandai menguruskan rumahtangga.
Maka kita lebih bahagia kerana hidup berteman
dan terjaga segala.

Jika tiada rezeki jodoh,
mungkin diberikan rezeki umur ibu bapa yang
panjang.
Maka kita lebih bahagia dapat berbakti
sepenuhnya pada orang tua.

Jika tiada rezeki hari ini, mungkin ada rezeki
yang lebih baik pada esok hari.
Maka kita lebih bahagia kerana rezeki yang tidak
dijangka.

Bersabar.
Bersyukur.
Berusaha.
Berdoa.
Bertawakal







15 July 2013

LUKISAN ALAM DI KRABI, THAILAND

Assalamualaikum,

Bebaru ni di akhir musim cuti sekolah yang lepas, kami sekeluarga berpeluang bermusafir ke Thailand. Pilihan kami untuk kali pertama ke negara Gajah Putih ni adalah KRABI...untuk entri kali ni, cuma perkongsian keindahan pantai di pulau-pulau yang kami lawati.

InsyaAllah, di lain kesempatan, aku ceritakan hal-hal bajet sedikit pengalaman makan nasik berlaukkan kuah tomyam selama 4 hari di sana...so now layan dulu gambar-gambar rambang yg sempat di watermark kan...











11 July 2013

Kapalterbang dan Basikal

Assalamualaikum,

DAHULU.....

Setiap kali terdengar bunyi deruman enjin dilangit...aku kenkadang berhentikan diri dan mencari kelibat besi yang menjadi punca deruman itu.  Kapal Terbang!!! masa tu aku suka melambai -lambai kearahnya...macamlah yang diatas tu nampak lambaian aku. Dalam hati selalu sangat berkata ' syoknya dapat naik kapal terbang ' sambil pegang basikal merah...arwah abah beli.

Itu dulu....

Tapi sekarang, bila sudah berpeluang menaiki kapal terbang....kadangkala, sambil memandang ke tanah dari udara, aku melambai-lambai (curi-curi lambai) tanda membalas lambaian aku dahulu...atau mungkin ada kanak-kanak kecil yang melambai? dan aku terpikir pula sekarang, 'ntah bila pula aku boleh berbasikal didaratan?' ..... hmmmmm


Itulah manusia.... yang tiada asyik benar di ingini...

27 June 2013

Selamat Hari Lahir Amira

Dahulu ... 9 Tahun yang lalu, Amira kecil lagi...

Seronok sangat tengok Amira membesar ... Dengan Amira, kebanyakkan perkara yang ibu belajar tentang  IBU adalah pelajaran dan pengalaman pertama ..:)

Amira selalu jatuh..tapi bangun semula, kenkadang manja sangat sampai tak nak bangun semula....

Amira anak ibu.....Amira dah semakin membesar, semakin membuak  keinginan meniti kehidupan baru...walaupun hati ibu mahukan Amira sentiasa 'kecil' agar dapat selamanya bersama ibu, Amira tetap membesar. Menjalani kehidupan yang pelbagai .Bertemu ragam yang mencabar atau menyenangkan.Sampai masanya, menghadapi juga detik perpisahan dengan ibu...:) Kuasa Allah...
Tahun ini kelahiran Amira yang ker 9...Tiadalah lain harapan ibu untuk anak-anak ibu...membesar dengan perlindungan dari Allah. Membesar dengan penuh rahmat dari Allah. Membesarlah dengan keizinan Allah agar sentiasa tersemat hasrat menjadi insan yang solehan.Membesar dan mengakhiri kehidupan dengan satu kalimah shahadat sahaja...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Puan Blog..:)

My Photo
Setia Alam, Shah Alam, Selangor, Malaysia
' PENGALAMAN ADALAH GURU YANG PALING BAIK DIDUNIA '..Bercerita juga mewujudkan PENGALAMAN...:)

Cerita Sejak 2008

Cerita Di Email Pun Boleh..:)

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh

Footer