Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Nombor Anda..:)

01 June 2016

Testing one more...sepatutnya post di blog ibusumaiyah

04 January 2016

Misi Bukit Gasing

Assalamualaikum,

Selamat pagi, ni baru ada time nak update pasal aktiviti sabtu bulan lepas. Ye la..musim cuti sekilah kali ni kami tak kemana, jadi dpt lah jugak hangout dengan kengkawan. Pilihan aku musim cuti sekolah ni..panjat bukit, lebih jimat...ye la kena bajet bajet bajet kan now ni..
..kali ni nak tawan bukit gasing plak..

28 December 2015

Tawan Broga

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, akhirnya tercapai juga hasrat menawan Bukit Broga.

Benarlah, laluan berliku, beranjau dan berduri harus dilalui untuk capai kekemuncak. Hehe

Ok..rupanya Broga ni ada 3 peak. Peak pertama 1150ft dari aras laut. Peak kedua tak jumpa pula signboardnya...hehe dan peak ketiga 1325ft. Fuhhh tinggi dari osmena peak kat cebu filipina sana.

Asalnya nak bertolak dari shah alam kul 6pg, nak tak sunrise konon. Tapi cam biasa la tok tek toktek toktek tunggu sorang sana goreng ayam sorang dok otw dari tadi..alih2 aku ngan zue tunggu sejak 630 pg sampai la kui 730 baru bertolak hehehe...

Kami tak rush sgt naik ke atas...panjat slow semampu yang boleh aje....dlm berletih bermengah mengah nak sampai ker first peak pun...akhirkan kami aku n wahida sampai juga ke puncak paling tinggi .. Zue dan ateh rehat di first peak...

22 November 2015

Dari Wasap Kengkawan

Allah aturkan antara kita 1 pertemuan di tetapkan 2 hati..
Dalam 2 hati di berikan 3 rasa..
Iaitu.. Sayang.. Kasih.. Kasihan..
Dalam 3 rasa itu di selitkan 4 tujuan..
Iaitu... Berkenalan.. Berteman.. Berkawan.. Bersama..
Dalam 4 tujuan itu tersembunyi 5 perkataan..
Iaitu.. Teman Baik Selalu Ada di Sisi...
Dalam 5 perkataan itu tersembunyi 6 Impian..
Iaitu.. Sayang.. Kekal.. Setia.. Mengerti.. Menghargai.. Mengingati..
Dalam 6 impian itu tersimpul 7 huruf keramat..
Iaitu.. ” S. A. H. A. B. A. T. ”
Sahabat perlu di kasihi... Bukan untuk di sakiti..
Perlu di sayang... Bukan di benci..
Perlu di hormati... Bukan di kasari..
Perlu di pegang.. Jangan di buang..
Perlu di hargai.. Jangan di musuhi...
Tempatnya di hati.. Bukan di kaki...
Selemah lemahnya manusia ialah orang yang tak mau mencari sahabat ...
Dan orang yang lebih lemah dari itu...
Ialah orang yang mensia2kan sahabat yang telah di cari...
PERSAHABATAN BAGAIKAN SEKOTAK CRAYON.. BERBEZA PENUH WARNA..
T E T A P I... JIKA MEREKA BERSAMA...
MEREKA DAPAT MEMBUAT PELANGI YANG INDAH.......

itulah S A H A B A T...

16 November 2015

Budak Kena Sengat Lebah Di Broga?

Assalamualaikum,

Bukit Broga....mmmm dah lama aku maklumkan pada kak ayu, iaku teringin nak ke Broga. Dia pun iakan ajer macam malas nak layan aku...

Lama gak tunggu masa sesuai nak panjat broga, tapi itulah kaedahnya, bila kita pilih2 masa kononnya nak yg sesuai, mmg satu masa pun tak de yg sesuai.

Ok..ritu kebetulan bersembang dengan kawan sejabatan, dia rajin hiking, kami plan g broga, kumpul beberapa org yg nak start test stamina...hehe

Makin dekat hari nak berbroga, mkn debor lak aku..broga jer punnnn tapi tak leh tido malam dibuatnya. Nak nak pula sehari sebelum g broga ritu ada berita budak kena sengat lak kat broga..waduhh...camner nihhh....

Cinta Adik Beradik

Tgkkan gambar2 ni...mmg boleh gambar camner amira dan qaseh...
Amira-kakak sulong yg egonya tinggi melangit itu, cintanya pada adik boleh dikesan dari tindakan selambanya. Namun tetap tak mengaku. Dan mmg boleh rasa frustnya qaseh dengan ego si Amira ... Hmm

Qaseh- si bungsu... Sifat tolak ansurnya tinggi sgt bila dengan kakak amira. Semuanya didahului kemahuan kakaknya. Mengalah yg amat sgt. Dia blh pujuk ibu dengan reaksi dia bila ibu marah kat kakak - tanpa ckp, cuma dengan aksi dimuka...

Kedua duanya ....qurratunain ibu...ibu dah takde sapa2 lagi .. :(

06 November 2015

Umrah dan Haji

Assalamualaikum,

Walaupun tak pernah lagi kesana, apa tah lagi nak melalui pemandangan seperti gambar ini, tapi hati rindu sedikit terubat bila pandang gambar ni. Seolah-olah aku yg duduk dan memandang kaabah didepan mata....

Cerita Sejak 2008

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh