Jangan Jadi Follower....Jomla Jadi Kawan IbuSumaiyah..:)

Ucaplah..:)

Tinggalkan Jejak Bergambar Anda...Ia Amat Dihargai.....:)

nfg

Nombor Anda..:)

14 July 2014

PROGRAM UPIN DAN IPIN...

Assalamualaikum...

Sebelum ramadhan aritu agency ada buat satu event khas untuk anak-anak ahli. Mira n Qaseh opkos ambil bahagian. Anak-anak partner lain pun sama-sama join...meriah satu ball room...

rewang sebelum event






















Derang mmg seronok sangat dapat jumpa upin ipin....lebih-lebih lagi dapat suntikan motivasi dari Achik Sal

04 July 2014

INSENTIF PERLANCONGAN KE BEIJING 29 Mei - 3 Jun 2014

Assalamualaikum...


huwaaaaaaaa manyak lama tidak berblog arrrrrr..... manyak bagus itu linda arrrr..... sebab manyak lama talak berbelog...pergi menuntut sampai ke CHINA maaaaaa.....

hmmm....baguih lah sangatttt!!!...

ekceli...mmm aku pun tak tahu la pasai apa yang boleh dok tinggai tak update plak blog kesayangan haku ni...nak kata bizi...opkos laa..nak kata tak bizi...tidak lah jugak...

Tapi..mungkin kalau tengokkan entri ni, kengkawan boleh tahu kot nape si ibusumaiyah ni bizi lama tak update blog...:)

Gini lah citer nya...







17 April 2014

BELAJAR SHARING-SHARING / VIRALKAN ENTRY BLOG

Assalamualaikum,

Seronok belajar petang ni...selama ni dok mikir juga cara nak viralkan secara auto....meh test


10 April 2014

LAMA SANGAT TAK UPDATE






Assalamualaikum...


Lama tak update...penyakit biasa blogger...hehhe...


tak de idea pun tak update...
bizi pun tak update blog...
ada idea pun tak update gak...
kadang ada idea banyak sangat pun tak terupdate - update....


cam dah setahun gak la kan?...


InsyaAllah lepas ni kita update selalu.... :)


dadidu...



08 April 2014

Jika Tiada...

JIKA KITA TIADA REZEKI...

Jika tiada rezeki wang ringgit,
mungkin diberikan rezeki kesihatan.
Maka kita lebih bahagia dari kerisauan ...
menjaga harta dunia.

Jika tiada rezeki kereta mewah,
mungkin diberikan rezeki kenderaan yang jarang
menimbulkan masalah.
Maka kita lebih bahagia dari membayar
kerosakan yang mahal.

Jika tiada rezeki rumah yang besar,
mungkin diberikan rezeki makanan yang tidak
pernah putus.
Maka kita lebih bahagia dari si gelandangan.

Jika tiada rezeki pasangan yang cantik,
mungkin diberikan rezeki pasangan yang baik
dan pandai menguruskan rumahtangga.
Maka kita lebih bahagia kerana hidup berteman
dan terjaga segala.

Jika tiada rezeki jodoh,
mungkin diberikan rezeki umur ibu bapa yang
panjang.
Maka kita lebih bahagia dapat berbakti
sepenuhnya pada orang tua.

Jika tiada rezeki hari ini, mungkin ada rezeki
yang lebih baik pada esok hari.
Maka kita lebih bahagia kerana rezeki yang tidak
dijangka.

Bersabar.
Bersyukur.
Berusaha.
Berdoa.
Bertawakal







15 July 2013

LUKISAN ALAM DI KRABI, THAILAND

Assalamualaikum,

Bebaru ni di akhir musim cuti sekolah yang lepas, kami sekeluarga berpeluang bermusafir ke Thailand. Pilihan kami untuk kali pertama ke negara Gajah Putih ni adalah KRABI...untuk entri kali ni, cuma perkongsian keindahan pantai di pulau-pulau yang kami lawati.

InsyaAllah, di lain kesempatan, aku ceritakan hal-hal bajet sedikit pengalaman makan nasik berlaukkan kuah tomyam selama 4 hari di sana...so now layan dulu gambar-gambar rambang yg sempat di watermark kan...











LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Puan Blog..:)

My Photo
Setia Alam, Shah Alam, Selangor, Malaysia
' PENGALAMAN ADALAH GURU YANG PALING BAIK DIDUNIA '..Bercerita juga mewujudkan PENGALAMAN...:)

Cerita Sejak 2008

Cerita Di Email Pun Boleh..:)

Award Dari Suharti.....:)

Award Dari Suharti.....:)
TQVM suharti...muuuahhh

Footer